Av. İBRAHİM CİHAT TANRIKULU

Av. İBRAHİM CİHAT TANRIKULU

MECLİS MESAİSİ

MECLİS MESAİSİ

Uzun süren eski zamanları da aratan bir bayram tatilinin ardından herkese selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.

On bir ayın sultanı ramazan ayı, yerel seçimler ve ardından 9 gün süren bayram tatilinin ardından hepimiz mesailerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Ülkemiz gündemine baktığımız zaman; hayat pahalılığı, enflasyon, geçim sıkıntısı çeken emekliler ve vatandaşlarımızdan ziyade yine suni gündemlerin olduğunu görüyoruz.

Daha öncesinde de yazdığım bir yazı ‘’Ülkenin Asıl Gündemi’’ başlığı altında hayat pahalılığına, geçim sıkıntısına dikkat çekmiştim. O günden bu yana ülkede pahalılık arttı fakat gündem bir türlü ekonomi ve enflasyonun düşürülmesi olamadı.

Bizim ülkemizde genel bir durum aslında; hiç kimsenin kendini sorumlu hissetmemesi. İyi gelişmelerin pek çok kişi tarafından sahiplenilmesi fakat olumsuz ve kötü gidişatın tek bir sorumlusunun dahi olmaması alıştığımız bir durum.

Seçimler yaklaşırken bir takım önlemler alınması da alıştığımız bir durum iken önümüzde seçimsiz bir beş yılın olması da maalesef endişe vericidir (!)

Ülkemizde her zaman söylemiş olduğum üzere başta ithal kanunlar, kanun koyucular, bu kanunları uygulayan mahkemeler ve genel olarak adalet sisteminin baştan aşağıya revize edilmesi gerekmektedir.

Ülkedeki ekonomi, sağlık, eğitim, tarım vs. alanlarında gelişim gösterilmesi isteniyorsa öncelikle Adalet sisteminin sağlam temeller üzerine oturtulması gerekmektedir.

Adalet olgusu binlerce yıldır devlete olan güveni de temsil etmektedir. Şahısların özel ilişkileri, suç ve ceza, vatandaşın devlet idaresi ile olan ilişkileri ile birlikte normlar hiyerarşisi de dâhil tamamını güvence altına alan adil bir düzen devlet olmanın da en büyük şartlarındandır.

Dokuz gün süren bayram tatilinin ve yerel seçimlerin de akabinde, büyük millet meclisinin de mesaiye başlaması ile birlikte bu konuda yasama organına büyük işler düşmektedir.

Seçim kazanmak yapılan siyaset son bulmalı artık vatandaşın kazanması için hizmet ve emek harcanmaya başlanmalıdır.

Unutulmamalıdır ki; ‘’İşini en iyi yapan vatanını en çok sevendir.’’

Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. İBRAHİM CİHAT TANRIKULU Arşivi