Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

31 MART DEĞİŞİMİ

31 MART DEĞİŞİMİ

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardında her kesimin alacağı birçok mesaj var.

Kuruluşundan bu yana ilk kez kaybeden AKP, genel seçimlerde çuvallayan fakat birinci parti olarak çıkan bir CHP…

Bir demokrasi şöleni ve halkın verdiği çok büyük mesajlar var.

Cumhur ittifakı olan AKP ve MHP’ye halkın vermiş olduğu mesaj kadar, muhalefet kanadında bulunan İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek ve Deva Partisi ve Genel Başkanlarının da almasını beklediğimiz mesajlar çok önemli.

Yeniden Refah Partisinin Türkiye’nin üçüncü partisi konumuna yükseldiği, milliyetçi oyların eriyip kaybolduğu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın isteklerini göz ardı eden fakat iktidara en büyük alternatif görülen bir CHP’nin ortaya çıktığı, sonuçlarının tahmin edilemediği bir 31 Mart değişimini geride bıraktık.

Seçim sonuçlarına baktığımız zaman; boş tencerenin etkili olduğu, emeklilerin tercihlerinin ve ekonomik koşulların en çok etkisinin hissedildiği ve özellikle iktidara olan büyük tepkinin sandıklara yansıdığını görüyoruz.

Tabi sonuçlara göre şapkasını önüne alıp düşünmesi gereken de birçok siyasi partinin olduğu görülüyor.

Şöyle ki; takım tutar gibi parti tutulmaması gerektiği, fikir ve ideolojilerin ayrı, siyaset ve parti politikalarının ise ayrı olarak değerlendirilmesi gerektiği ve genel başkanından, genel başkan yardımcısına herkesin tek tek sorgulanması gerektiği, yanlış yapanın arkasında durmanın da vebalinin olduğunun unutulmaması gerektiği sonuçları da ortaya çıkıyor.

Kıymetli vatandaşlar, siyasetle uğraşan, derdi azıcık huzur olan ve geçimini sağlamaya çalışan kardeşler; hiçbir siyasetin ve hiçbir kimsenin sizden daha değerli olduğunu asla unutmayın.

Siyasetin taşrada olgunlaştığı ve yapıldığını unutmayarak, fikir ve ideolojileri için uyku uyumayan, cebindeki iki kuruşla mücadele eden, işinden, ailesinden, zamanından gücünden kuvvetinden ve psikolojisinden fedakârlık yapanları da asla Ankara ve genel merkez siyasetine değişmemek gerektiğini unutmayın.

İnsanlar zor durumda, geçim derdinde, endişe ve kaygı içerisinde iken vatandaşa umut olabilmek kadar paha biçilmez bir siyaset daha yoktur.

Fakat insanların umudu iken onları hayal kırıklığına uğratan her oluşumun, her siyasetin ve her şahsın da karşısında olup hesap soracağımız akıllardan çıkmamalıdır.

Allah sağlık sıhhat ve imkân verdikçe doğru yer ve zamanda daha çok konuşacağız daha çok yazacağız.

Düşünen, sorgulayan, yanlışa yanlış, doğruya da doğru diyen bireyler olarak, her şeyden önce bir hukukçu olarak da hesap soran, yeri geldiğinde eleştiren, yapıcı birleştirici insanlar olacağız.

Büyük bir demokrasi şöleni içerisinde gerçekleşen yerel seçimlerin ve bu seçimlerden çıkarılacak derslerin de ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, seçilen ve seçilemeyerek medeni cesaret gösteren bu ülke için elini taşın altına koyan tüm meşru siyasal adayları da tebrik ediyorum.

Hepimizin temennisi mutlu, huzurlu, refah içerinde yaşayan bir TÜRKİYE..

Bu yola taş koyan tüm vatansever ve milliyetçi dostlara selam olsun, tanrı Türk milletini korusun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. İbrahim Cihat TANRIKULU Arşivi
SON YAZILAR