Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

OYLARINIZI BEKLİYORUM

OYLARINIZI BEKLİYORUM

Bugünlerde en çok duyduğumuz kelime..

Yerel seçimlere son 20 gün kala adayların propagandaları ve seçim çalışmaları artıyor. Büyükşehir Belediyesi başkan adayları, ilçe belediye başkan adayları, belediye meclis üyesi adayları ve muhtar adayları seçim startını çoktan vermiş ise de, seçime kalan son üç haftanın içerisindeyiz.

Çeşitli siyasi partilerin adayları yerel seçimlerde ipi göğüsleyebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli propaganda ve vaatler ile halkın takdirini ve reyini alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Peki Konya özelinde belediye seçimlerinde oy rengimizi etkileyecek seçim vaatleri neler?

Adayın şahsına ve kişisel becerilerinden ziyade mensubu olduğu siyasi parti logosuna oy verme tercihinde bulunan vatandaşlarımızın da sayısı bir hayli fazla olacaktır.

Fakat, yaşamış olduğumuz coğrafyadaki eksikleri tespit eden ve bu eksiklere ilişkin elle tutulur somut projeler geliştiren adaylara yoğunlaşarak bunları iyi tartmak da fayda olduğunu düşünüyorum.

Tabi biz seçmenlerle beraber, 1 Nisan itibariyle seçilen adayların da bu çalışmalara dikkat kesilmesi ve seçildiği günden itibaren bu eksikleri gidererek çalışmalarına ivedilikle başlaması gerekiyor.

Yukarıda bahsetmiş olduğum üzere, siyasi parti logosundan ziyade adayların özelinde projelerin ve vaatlerin dikkate alınması ve oy rengimizin belli olması gerekiyor.

Yerel seçimlerde bilhassa Konya’da “ceketini assa kazanır” şeklinde algının ortadan kaldırılması; vatandaşımızın da “cekete” değil içerisinde insana, fikirlerine ve projelerine oy vermesi gerektiği bilincinin oluşması gerekmektedir.

Konya’da son dönemde pek çok kıymetli hizmetin vatandaşa sunulduğu kadar eksik kalan ve bu zamana kadar tamamlanması gerekirken başlamayan da birçok projenin varlığı bilinmektedir.

Bir uçtan bir uca 50 km’yi geçen Konya’da bir Metronun olmaması, bundan 30-40 yıl öncesinin raylı sisteminin halen kullanılıyor olması, trafik sorununa kalıcı çözüm getirilememesi özellikle İstanbul yolunda bir yerden bir yere gitmenin saatlerce sürmesi, Konya’nın halen bir çevre yolunun olmaması, İstanbul yolu ve Adana yolunun tır ve kamyonlardan arındırılamaması, Konya gibi büyük bir şehirde eğlence ve sosyal faaliyetlerin kısıtlı olması, Konya genelinde tüm tabelaların Türkçeleştirilmesi, ova köylerindeki su sorunun ivedilikle çözülmesi, Selçuklunun payitahtı olan şehrimizde turizm gelirlerinin artırılması gibi birçok örnek verilebilir.

Oylarınızı bekliyorum.” diyen her adayın şahsının, fikirlerinin, projelerinin dikkatle incelenmesi ile beraberinde bir tercih yapılması şahsımız nezdinde de bir sorunluluk ve şehrimiz yönetimi noktasında da taşıdığımız bir vebaldir.

Şimdiden öncelikle Konya ve tüm ilçelerimize tüm mahallelerimize hayırlı olması dilek ve temennilerimle; oylarınızı bekliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. İbrahim Cihat TANRIKULU Arşivi
SON YAZILAR