Olcay KURT

Olcay KURT

23 Nisan ikinci bir şivliliğe döndürülemez mi?

23 Nisan ikinci bir şivliliğe döndürülemez mi?

Her yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşku ve sevinçle kutlanır. Bu özel gün, sadece bir bayram değil, aynı zamanda ulusal egemenliğin simgesi ve geleceğin teminatı olan çocukların önemini vurgulayan anlamlı bir gündür. Nitekim bu yıl da yurt genelinde törenler düzenlendi.

Peki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tam manasıyla idrak edebildik mi içselleştirebildik mi?

Asıl sorulması, sorgulanması gereken budur. Yoksa “bir milli bayram daha geldi geçti. Çocukların gönlü alındı, protokol görev icabı vazifesini yaptı ve kamu kurulmanı ile birtakım özel sektör kuruluşunda çalışanlar bir gün daha tatil yaptı” şeklinde mi değerlendirme yapacağız.

Oysa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasını ve Türk milletinin egemenliğini ilan etmesini anmak için seçilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda çocuklara yönelik özel bir bayram olarak belirlenmiş, çocukların sevgi, saygı ve umutla büyüdükleri bir ortamın simgesi olmuştur. Dünyadaki tek çocuk bayramı olması hasebiyle ve yalnız Türk milletinin değil tüm dünya çocuklarına armağan edilmesi adına da oldukça önemlidir.

Bu yıl törenlerde dikkat ettiğim kadarıyla daha bir coşkulu törenler vardı. Bunda kuşkusuz CHP’li belediyelerin hakimiyetinin etkisi büyüktür. Bu güzel bir gelişme ancak çocuklarımızın bu özel bayramını daha da coşkulu kutlamalıyız. Hatta Konya özelinde daha da anlamlı organizasyonlara imza atabiliriz. Çünkü bu şehre her yıl üç ayların girişi Şivlilik ve Fener Alayı etkinlikleriyle hatta Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen Şivlilik Çocuk Bayramı ile kutlanıyor.

Biz Konya olarak bir farkındalığa daha imza atıp 23 Nisan Çocuk Bayramını da bir festivale dönüştürüp yarınlarımız olan çocuklarımıza unutulmaz bir hafta yaşatabiliriz. Çocuk festivali için Konya çok uygun. Belki 3-5 gün hatta tüm hafta boyunca parklarda, bahçelerde, AVM’lerde, sinemalarda, Bilim Merkezi’nde Kelebekler Vadisi’nde çocuklarımız için renkli etkinlikler gerçekleştirebilir. İlçelerimizdeki çocuklara unutamayacakları bir 23 Nisan yaşatabiliriz. Bu mümkün. Yeter ki isteyelim!

Belki bu sayede çocuklarımız kendilerine duyulan güvenin ve umudun bir simgesi olarak, geleceğe daha güçlü ve umut dolu bir şekilde adım atarlar. Bu özel gün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin yanı sıra, çocuklara duyulan sevgi ve umudun birleştiği bir bayramdır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu paylaşarak, geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendirelim. Haydi şimdiden bir atım atalım ve 2025 yılının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklar için gerçek anlamda bir festivale çevirelim. Okul bahçelerindeki göstermelik törenlerle değil bayram gibi bayram kutlayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi
SON YAZILAR