Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Uluslararası Dünya Çay Günü!

Uluslararası Dünya Çay Günü!

Saygıdeğer okurlarım.

Hem yaz hem de kış aylarında vazgeçilmez tercihimizdir çay. Günün her saatinde sohbet muhabbet meclislerinde dosta arkadaşa en müstesna ikramdır.

Ziyarete gelen misafire çat kapı gelen konuğa hemen sorulur çay mı yoksa kahve mi ikram edelim diye genellikle gelen cevap ve tercih çay olur. Sohbetler koyu çaylar demli olunca da zaman geçer gider su misali. Çünkü dost meclislerinde çayın yeri bir başkadır elbette ki.

Karadeniz’in yemyeşil doğasında yetişen günün her saatinde yemekten önce yemekten sonra doğal lezzet simit ile yapılan kahvaltının yanında severek tüketilen içimizi ısıtan bir içecektir çay…

Kimimiz demli tercih ederiz kimimiz açık olsun deriz. Çay olmazsa olmazımızdır, yudum yudum tüketiriz eşe dosta, akrabaya, arkadaşa ikram ederiz. Çayımızı paylaşır güzel sohbetler ederiz. Büyük küçük demeden çay tüketimine severek önem veririz.

Hepimiz hatırlarız soğuk kış günlerinde yanan sobanın ısısıyla demlenen çayın lezzetini. Ailecek yudum yudum tükettiğimiz soğuk havanın bir nebze olsun varlığını unutturan içimizi ısıtan yerli ve milli içeceğimizdir.

Uzman hekimlerimiz tarafından sağlık açısından çayın faydaları hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Aşırı çay tüketiminin sağlık açısından zararlarını da öğrenebiliriz.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğu gibi bir bardak ikram edilen çayın da kırk yıl kıymeti olur. Yeter ki dostluklar baki, sohbetler ve muhabbetler daimi olsun. Çaylarımız demli sohbetimiz ve muhabbetimiz sonsuza kadar değerli ve de kıymetli olsun.

15 Aralık Uluslararası Dünya Çay Günü kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR