Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünya Sağlık Haftası Dolayısıyla Bir Kaç Kelam

Dünya Sağlık Haftası Dolayısıyla Bir Kaç Kelam

Saygıdeğer okurlarım.

Hayatımızdaki en değerli mirasımız sağlığımızdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için sağlıklı yaşama önem vermek toplum olarak başlıca yaşam kurallarımızdandır. Bildiği üzere 7 13 Nisan tarihleri arasında Dünya Sağlık Haftası kutlanmaktadır. Sağlıklı yaşamın önemi her yaştan insan için büyük önem taşımaktadır.

Sağlıklı beslenme koşulları ile rutin sağlık kontrolleri ile sağlıklı yaşam sürdürmek elbette ki mümkün. Fastfood tarzı beslenme kuralları kronik bir takım rahatsızlıklara davetiye çıkarabilmektedir. Örneğin Diyabet Yüksek tansiyon Kolesterol veya kalp damar hastalıkları gibi rahatsızlıklar toplumun yaşam kalitesini düşürebilmektedir.

Onun için sağlıklı beslenme koşullarına ve erken tanı ve de tedavi için rutin sağlık kontrollerine önem vermek doğru bir seçenek olacaktır.

Toplum olarak kendimizi hasta hissetmediğimiz zaman bir doktora veya bir sağlık kuruluşuna başvurmayı pek önemsemiyoruz. Oysa ki yılda en az bir defa rutin sağlık kontrollerini yaptırmak olası oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmeye imkan tanıyacaktır.

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz kurallarından bir tanesi de spor aktiviteleridir. Günde en az bir saat yürüyüş yapmak hem sağlık açısından hem de temiz hava ve oksijen açısından önemlidir. Tabi ki yürüyüş aktivitesi ile birlikte bir takım sporlar veya egzersizler yapabiliriz.

Ancak kişiye özgü egzersiz programı hakkında daha detaylı bilgi almak için uzman hekimlere ve fizyoterapistlere başvurabiliriz.

Sağlık beslenme koşullarını hayatımızın bir parçası yapmak istiyor isek uzman diyetisyenlerden yardım veya destek talep edebiliriz.

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme koşullarına dikkat eder önem verirsek sağlıklı yaşama adım atmak tabi ki de mümkündür.

Sağlığımızı mutlaka ve mutlaka koruyalım.

Sağlıklı yaşama hep birlikte adım atalım.

Sağlığımız en kıymetli hazinemizdir unutmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi