Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Tarım ve Gıdanın Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

Tarım ve Gıdanın Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

Saygıdeğer okurlarım; Doğal kaynaklarla yetiştirilen gıdaların sofralarımızda lezzetli mi lezzetli tüketildiğini bilmek elbette ki mümkün. Yaz aylarında özellikle toprağa bırakılan fidelerin domates biber patlıcan salatalık gibi sebze ağırlıklı temel gıda ürünlerinin toprakta yetiştirilip sofralarımızda yer bulması doğal lezzetlerin en güzel göstergesidir.

Bilindiği üzere kadim Şehir Konya tarımsal gıda üretiminde ilk sırada yer alan illerimizdendir. Buğday hasadı ile (un ve bulgur üretimi) mercimek nohut fasulye gibi kuru baklagil gıda ürünlerinin toprağa tohum olarak bırakılıp yetiştirilip sofralarımıza temel gıda ürünleri olarak gelmesini sağlamak tarımsal gıda üretimine verilen önemin simgesidir.

Toprağa bırakılan meyve fidelerinin öz bakımını yapmak ve gerekli tüm tarımsal ihtiyaçlarını karşılamak sofralarımızda severek tüketeceğimiz elma armut erik şeftali kayısı gibi envai çeşit meyvelerin damaklarımızda ayrı bir tat bırakacağı elbette ki bilinmektedir.

Doğayı güzelleştirmek için tarımsal üretimde unutulmayacak bir unsur daha vardır. Toprağa bırakılan çiçek fidelerinin öz bakımını yapmak birbirinden güzel gül papatya menekşe karanfil gibi çiçeklerin toprakta yetişmesini sağlamak envai çeşit çiçekler ile doğanın güzelleşmesine imkan tanıyacaktır.

Tarımsal gıda üretiminde çiftçilerimizin emeklerini gayretlerini ve çabalarını asla ve asla unutamayız.

Sofralarımızın vazgeçilmez gıda ürünlerini üretmek için alın teri döken nice emekler veren çiftçilerimiz.

Yüce rabbimizin izni ve ihsanıyla tarımsal gıda üretiminde yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir. Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Sağlık açısından bakıldığında paketli gıdalardan uzak durmak fayda sağlayacaktır.

Doğal gıda ürünlerini tüketmek sağlık açısından önem taşıyacaktır.

Hayatımızda her daim sağlık ve bilinçli gıda tüketimi vazgeçilmez kuralımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR