Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Sağlığımızı önemseyelim ve kan bağışına önem verelim

Sağlığımızı önemseyelim ve kan bağışına önem verelim

Saygıdeğer okurlarım;

Sağlığımız hayatımızdaki en kıymetli mirasımız. Sağlığımızı korumak sağlıklı bir yaşam sürdürmek olmazsa olmaz ilkemiz ve de kuralımız. Sağlığımızı korumak adına yıllık rutin sağlık kontrolümüzü yaptırmak Sağlığımıza önem vermemize imkan tanıyacaktır.

Toplum olarak hasta olmadan ya da bir rahatsızlık hissetmeden doktora veya bir kuruluşuna başvurmayı göz ardı edebiliyoruz.

Oysa ki sağlıklı olsak bile yılda en az bir kez rutin sağlık kontrolümüzü yaptırmak olası oluşabilecek bir takım rahatsızlıkların önüne geçmemizi sağlayacaktır.

Yüksek tansiyon kolesterol diyabet ve kalp damar hastalıkları gibi rahatsızlıklar kimi zaman sessiz seyredebilen rahatsızlıklardır. Yılda bir kez rutin sağlık kontrolümüzü yaptırarak ciddi önem arz edecek rahatsızlıkların öneminin farkına vararak erken tanı ve tedavi programı ile sağlıklı yaşama merhaba diyebiliriz.

Kendi sağlığımızı önemsediğimiz gibi toplumun sağlığını da önemsemek gerekmektedir. Bilindiği üzere zaman zaman televizyonlarda radyolarda acil bir hasta için kan ihtiyacı olduğunu duyuyor veya okuyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere hayatımızda kan bağışının ne kadar önem taşıdığını bilmek zor değildir.

Televizyondan veya radyodan duyurulduğu zaman bir hasta için acil kana ihtiyaç vardır haberini duyan ya da okuyan duyarlı vatandaşların hemen o hastanenin kan merkezlerine pür telaş ulaşması ve kan bağışında bulunması belki bir hastanın hayata yeniden tutunmasına yada sağlığına yeniden kavuşmasına imkan tanıyacaktır

Tabi ki derdi veren de şifayı ihsan eden de yüce rabbimizdir. Ancak biz duyarlı vatandaşlar olarak yardıma ihtiyacı olanın yardımına koşarak kan bağışında bulunarak hayır duasını almayı başarabilelim. Biz duyarlı vatandaşlar için en güzel mükafat en güzel ödül ve en güzel armağan odur. Haksız mıyım?

Duyarlı vatandaşlar olarak bir hastaya umut olmak bir hastanın belki de hayata yeniden tutunmasını sağlamak kan bağışıyla mümkün olabilmektedir.

Kızılay Kan Merkezlerine başvurabilir kan bağışında bulunabilir, bir hastaya umut olabilir hayata yeniden tutunmasını sağlayabiliriz.

Ve böylelikle hayatın kıyısında köşesinde nice gönüller kazanıp nice hayır duası alabiliriz.

Uzun lafın kısası sağlığımızı daima önemseyelim. Kan bağışına her daim önem verelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR