Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü

Saygıdeğer okurlarım… Eğitim öğretim; hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. İlköğretimden liseye, liseden üniversiteye kadar eğitim hayatımızı sürdürmekteyiz. Geleceğe yönelik sağlam adımlar atmak için geleceğin doktoru, mühendisi veya öğretmeni olma yolunda ilerlemek için eğitim öğretim sürecine büyük önem vermekteyiz.
Tabi öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinde en iyi ve en doğru yardımcıları kıymetli öğretmenlerimizdir. Öğrencilerinin geleceğe yönelik sağlam adımlar atmaları için eğitim öğretim süreçlerinde elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteren elleri öpülesi değerli öğretmenlerimiz...
Ders konularından hem yazılı hem sözlü sınav yapan öğrencilerinin güzel not almasıyla mutlu olan öğrencileri için sarf ettiği gayretin ve çabanın geleceğe yönelik en kıymetli yatırım olduğunun farkına varan öğrencileriyle gurur duyan öğretmenlerimiz.
Sevgisiyle ve şefkatiyle öğrencilerinin her daim yanında olan onların yeri geldiğinde üzüntülerini paylaşan yeri geldiğinde mutluluklarına ortak olan öğrencilerinin mutluluğunu her daim düşünen onların başarılarıyla daima mutluluk duyan öğretmenlerimiz.
Görevi hangi okulda olursa olsun tayini hangi okula çıkarsa çıksın eski öğrencilerini asla ve asla unutmayan öğrencilerinin adını okul numarasını daima aklında tutan her görev yaptığı okulda anılarıyla hatırlanan öğretmenlerimiz.
Eğitim öğretiminde katkısı bulunan her öğrencisinin üniversite kazandığını duyunca duygulanan her öğrencisinin eğitim öğretim konusunda ve de meslek konusunda bir kariyer sahibi olduğunu öğrenince gurur duyan öğretmenlerimiz.
Elleri öpülesi öğretmenlerimizin değerini ve kıymetini sözlerle anlatmaya keleme döküp yazmaya kelimeler yetmez. Çünkü değerli ve kıymetli öğretmenlerimiz için ne söylesek ne anlatsak ne kaleme alıp yazsak tüm kelimeler kifayetsiz kalır.
Ne diyor Hz. Ali; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Bu sözden de anlaşılacağı üzere değerli ve kıymetli öğretmenlerimize sonsuza kadar saygı sevgi ve hürmet duymamız önem arz ediyor diye düşünüyorum. Haksız mıyım?
Değerli ve kıymetli öğretmenlerimizi yılda bir gün değil sadece 24 Kasım’da değil yılın her günü hatırlamak eğitim öğretime sunmuş oldukları katkıları hiç ama hiç unutmamak gerekiyor.
Emek vererek gayret göstererek eğitim öğretime katkı sunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR