Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kış aylarına merhaba demeye hazır mıyız?

Kış aylarına merhaba demeye hazır mıyız?

Saygıdeğer okurlarım;

Takvim yapraklarının kasım ayına geçmesiyle birlikte kış günlerine de adım adım yaklaşmaya başladık. Soğuk hava koşulları kendisini hissettirmeye başladı bile. Artık önümüzdeki süreçte yağmurlu hava ve de beyaz kar taneleri kış günlerinin güzel atmosferini yurdun büyük bir bölümünde gösterecek.

Kadim Şehir Konya’mızda da kış günleri çok çetin geçebilmektedir. Soğuk hava koşulları kendisini iyiden iyiye hissettirebilmektedir. Ama her nasıl olursa olsun kadim Şehir Konya’mızda kış günleri bir başka güzeldir.

Kış aylarında ısınma ihtiyacını soba ile sağlayan evlerde kış günleri hiç unutulmaz. Ev halkının ısınmak için sobanın etrafında toplanması, güzel sohbetlerin yapılması kuruyemiş veya kış meyvelerinin hep birlikte sevinç mutluluk ve neşe ile tüketilmesi kış günlerinin ve de kış akşamlarının tarif edilmez güzelliğini ortaya çıkarmaktadır.

Kış günlerinde sobanın ısıyla yapılan ekmeğin sobanın fırın bölümünde pişirilen patates balık veya envai çeşit lezzetlerin damaklara hitap eden lezzeti tarif edilmez.

Ama kadim şehir Konya’mızda bu saydığımız kış günleri artık deyim yerindeyse güzel bir anı olmakta, ısınma ihtiyacını soba ile sağlayan evlerde veya iş yerlerinde ısınma sistemi kalorifer yani doğal gaz sistemiyle sağlanmaktadır.

Tabi ki kış ayları veya kış günleri doğalgaz ve kalorifer sistemi ile daha rahat ve de daha konforlu geçirilmektedir. Ama hal böyle olsa da sobanın hayatımızda var olduğu zamanlardaki kış ayları veya kış günleri özlem duyulan ve hiç unutulmayan kış ayları ve de kış günleridir.

Ancak kış aylarını veya kış günleri daha rahat ve de daha konforlu bir şekilde geçirmek için dikkat etmemiz gereken bir takım hususlar vardır.

Kış ayları veya kış günleri gelmeden önce ısınma ihtiyacının sağlanacağı doğalgaz kombi ve kalorifer bakımının yaptırılması, ısınma ihtiyacı soba ile sağlanıyor ise baca temizliğinin ve güvenliğinin sağlanması önem arz etmektedir.

Kış aylarında veya kış günlerinde araçlarımız ile seyahat yapmadan önce yıllık periyodik araç bakımının yaptırılması, mevsimlik araç lastiğinin temin edilmesi, kış aylarında veya kış günlerinde araçlarımız da mutlaka ve mutlaka kışlık otomobil zincirinin temin edilmesi önem arz etmektedir.

Sağlıklı mutlu huzurlu bir kış ayları veya kış günleri geçirmek ümidiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR