Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünya Yürüyüş Günü!

Dünya Yürüyüş Günü!

Saygıdeğer okurlarım;

Yürüyüş; sağlıklı yaşam açısında en müstesna bir yere sahiptir. Günlük yaşamda yürüyüş spor aktiviteleri bakımdan olmazsa olmaz tercihimizdir. Hava koşullarının iyi olması dahilinde yürüyüş spor aktiviteleri olarak sürülebilir en güzel etkinliktir. Bazen doğa yürüyüşü bazen de ulaşacağımız bir yere araç bisiklet dolmuş ya da otobüs tercih etmeden yürüyüş yapmak sağlığımız açısından fayda sağlayacaktır.
Sağlıklı yaşam açısından ve sağlıklı kilo kontrolü bakımından yürüyüş hayatımızda ayrı bir yer tutmaktadır. Hastanede sağlık kontrolü yaptırdığımız zaman yüksek kolesterol gibi bir takım rahatsızlıklar tespit edildiğinde ya da diyet yapmamızı gerektiren bir takım rahatsızlık tespit edildiğinde diyet programı ile birlikte her gün düzenli yürüyüş hekim tavsiyesi olabilmektedir.
Yaz günlerinde hem hava almak hem de sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz spor aktivitesini yerine getirmek için yürüyüş yapmak tercihlerimiz arasındadır.

Kimi zaman uzun mesafeli kimi zaman kısa mesafeli yürüyüş yapmak sağlığımızı korumak adına en güzel etkinliktir.
Bazen araç ya da bisiklet kullanımına daha çok yönelip yürüyüş yapmayı pek tercih etmesek de aslında spor yapmak veya yürüyüş yapmak sağlığımız açısından önemlidir.
Tabi ki hekim kontrolünde ortopedik bir rahatsızlık olmadığından emin olarak günlük hayatımızda spor ve yürüyüşü yer edebiliriz.
Sağlıklı bir yaşam için spor ve yürüyüş hayatımızın her daim bir parçası olsun.
Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez simgesi spor ve yürüyüş hayatımızda daima yer bulsun.
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü şimdiden kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR