Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünya Fizyoterapistler Günü!

Dünya Fizyoterapistler Günü!

Saygıdeğer okurlarım; Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez etkenlerinden bir tanesi de elbette ki spordur. Sağlıklı yaşam açısından spor yapmak sağlığımızı korumak adına atılacak en iyi adım olacaktır. Ancak kişiye özgü spor aktivitelerini tercih etmek sağlığımızı korumak açısından önem arz edecektir. Kişiye özgü spor veya egzersiz programlarıyla spor hayatımızın en güzel aktivitesi olacaktır. Ama kişiye özgü spor veya egzersiz programları için bir uzman desteği almak en doğru yol olacaktır. Fizik ve Rehabilitasyon uzmanı ve de fizyoterapistlerden destek alarak kişiye özgü spor ve egzersiz önerilerini dikkate alabiliriz.

Sağlık açısından bakıldığında sağlıklı kilo kontrolünü sağlamak için de spor ayrı bir yere sahiptir. Hekimlerin kolesterol ve diyabet gibi rahatsızlıkların kontrol altına alınması için spor tavsiyeleri arasında yer almaktadır.

Ortopedik rahatsızlıkların tedavisinde de spor ve egzersiz hayli önemlidir. Ortopedik cerrahi operasyon sonrasında da fizik tedavi ve egzersiz hastalıkların tedavisinde önem arz etmektedir.

Tabi ki hastalıkların tedavisinde kişiye özgü spor ve egzersiz programlarının uygulanmasında en uygun spor ve egzersiz önerilerin bilgi edinilmesinde en doğru yardımcımız fizyoterapistlerimiz.

Yaşam kalitesini artırmak için ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için spor ve egzersiz önerilerini dikkate almak kıymetlidir.

Her yaştan insanın sağlıklı spor ve egzersiz programlarıyla sağlıklı yaşamın kapılarını aralamaları mümkün. Ama sadece ve sadece uzman desteğiyle birlikte.

Sağlığımızı her daim önemseyelim.

Sağlıklı spor ve egzersiz programlarını hayatımızın bir parçası haline getirelim.

Sağlıklı, sıhhatli bir yaşama hep birlikte merhaba diyelim.

8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü şimdiden kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR