Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünya Engelliler Farkındalık Günü

Dünya Engelliler Farkındalık Günü

Saygıdeğer okurlarım;

Bu toplumun bir ferdi ve bir parçası olan özel bireylerimizi yılın belirli günlerinde ve de yılın belirli haftalarında bir takım etkinliklerle hatırlamaktayız. “Hayatı Paylaşmak İçin Aramızda Engel Yok” sözünü hep birlikte ifade ederek engelleri sevgiyle aşmaya gayret göstermekteyiz.

Kendi iç dünyasında bir takım engelleri aşan nice başarılara imza atan özel bireylerimiz duyarlı vatandaşlarımızın sevgisiyle ve şefkatiyle onların her şeyi başarabileceklerini hissettirmesiyle ve de inandırmasıyla özel bireylerimiz gücüne güç katıyor. Başarıya giden yolda nice engelleri azimle ve gayretle aşabiliyor.

Duyarlı vatandaşlar olarak özel bireylerimizin sosyal yaşama daha iyi uyum sağlamaları için onların akülü tekerlekli sandalye ve de manuel tekerlekli sandalye ile geçebilecekleri yerlere araçlarımızı park etmemek, sosyal yaşam alanlarında asansörleri mümkün olduğunca meşgul etmemek, düğün salonları, sinema, tiyatro salonları ve konser alanları gibi etkinliklere katılım sağlayacak özel bireylerimizin daha konforlu katılım sağlamaları için engelli rampalarının bulunması veya temin edilmesi önem arz ediyor.

Böylelikle özel bireylerimizin sosyal yaşam alanlarına uyum sağlamaları daha kolay olacaktır. Engelleri hep birlikte aşabilmek elbetteki mümkündür

Özel bireylerimizin nice başarılara imza atması başarının aslında engel tanımadığını kanıtlıyor.

Sesine güvenen şarkı söylüyor kalemine güvenen şiir yazıyor bilgisine güvenen bilgi yarışmalarına katılarak başarı elde ediyor.

Eğitim öğretimde ilerlemek isteyen eğitim hayatını azimle tamamlayarak iş hayatında iyi bir kariyer sahibi olabiliyor.

Yani kısacası özel bireylerimizin azmi ve gayreti başarıda engel tanımıyor.

Kendi iç dünyasında bir takım engelleri aşan nice başarılara imza atan özel bireylerimiz duyarlı vatandaşlarımızdan sadece yılda bir gün değil, sadece yılın belirli haftalarında değil yılın her gününde hatırlanmak unutulmamak istiyor.

Çünkü hayatta en büyük engel sevgisizliktir.

Özel bireylerimizle birlikte sevgi ve şefkatle nice engelleri hep birlikte aşabiliriz.

Bu gün sağlıklıyım ama peki yarın?

Sorusunu kendimize sorarak sağlıklı ve duyarlı vatandaşlar olarak özel bireylerimizin sosyal yaşamda yaşadıkları zorlukları daha iyi anlayabiliriz.

Hayatta ve sosyal yaşamda engelleri sevgiyle şefkatle anlayış ve duyarlı davranışla hep birlikte aşmak ümidiyle...

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR