Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Doğayı korumak en kıymetli mirasımızdır

Doğayı korumak en kıymetli mirasımızdır

Saygıdeğer okurlarım;

Doğanın güzellikleri saymakla bitmiyor, Çiçekler bitkiler kuşlar ağaçlar envai çeşit meyveler doğanın güzelliklerine güzellik katıyor.

Bir ağaç yetiştirmek onun öz bakımını yapmak doğanın güzelliğine katkı sağlayacaktır. Toprağa bırakılan sayısız ağaç fidesinin parkları bahçeleri en güzel şekilde süslediğine tanık olabiliyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda Geleceğe Nefes Ol kampanyasıyla sayısız ağaç fideleri doğaya bırakıldı doğanın ve de yeşil bitki örtüsünün en müstesna önemi hatırlanmış oldu.

Özellikle yaz aylarında toprağa bırakılan ağaç fideleri parkların bahçelerin eşsiz güzelliğini ortaya çıkarıyor. Yem yeşil bitki örtüsü doğada zaman geçirmenin aslında en güzel aktivite olduğunu bizlere hissettiriyor.

Toprağa bırakılan meyve fidelerinin öz bakımını yapmak ve meyve hasadı başladığında dalından toplanıp tüketilen meyvenin eşsiz tadı tarif edilmez.

Doğaya kazandıran çiçek fidelerinin caddeleri sokakları ne kadar güzel süslediğini görmek bir başka güzel katıyor hayatımıza.

Yaz aylarında yem yeşil bitki örtüsünü envai çeşit yetişen ağaçları cıvıl cıvıl gökyüzünde dolaşan kuşları görmek hayatımıza bambaşka bir anlam katıyor.

Doğanın güzelliklerini fark etmek kadar, doğayı korumak da çok önemlidir.

Parklarda bahçeler de sokaklar da caddelerde doğayı süsleyen ağaçları çiçekleri yem yeşil bitki örtüsünü asırlarca yaşatmak için korumak öz bakımını yapmak kıymetlidir.

Her ne olursa olsun doğamızı çevremizi ağaçlarımızı çiçeklerimizi yem yeşil bitki örtümüzü korumak önemsemek doğaya verdiğimiz değerin göstergesidir.

Doğamızı her daim koruyalım. En kıymetli mirasımız olan doğamızı daima yaşatalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR