Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sebebiyle Bir Kaç Kelam

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sebebiyle Bir Kaç Kelam

Saygıdeğer okurlarım; hayatımızın her anında varlıklarıyla bambaşka bir anlam bambaşka bir değer katan kadınlarımız! Onlar annemiz, eşimiz, evladımız ya da kardeşimiz kısacası kadınlarımız, hayatımızda değeri paha biçilmez en kıymetli mirasımız.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa  (SAV) kadınlar size yüce Allah’ın emanetidir buyurmuşlar. Hal böyle iken ülkemizde kadına yönelik şiddet unsurlarının olması, ya da olabilmesi gerçekten çok üzücü ve bir o kadar üzüntü verici bir tablo oluşturmaktadır. Her ne kadar belirli günlerde ve de haftalarda kadınların değerini ve de kıymetini anlatmaya çalışsak da ülkemizde kadınlara yönelik şiddet unsurlarını duyunca ya da öğrenince üzüntümüz ikiye katlanmakta, her ne kadar kadınların değerini, kıymetini yazmaya çabalasak da kelimeler kifayetsiz kalıyor. Umudumuz, temennimiz kadına yönelik şiddet unsurları ülkemizde en kısa zaman da son bulsun. Kadınların değerini, kıymetini her daim bileceğimiz, kadınların Yüce Allah’ın emanetidir sözünün asla unutulmadığı, bir yaşam sürdürmek nasip olsun inşallah.

Çünkü kadınlarımız annelerimiz, eşlerimiz, hayat arkadaşlarımız,  evlatlarımız ya da kardeşlerimiz onlar her daim hayatımıza ve dünyamıza, ışık saçanlarımız. Onları sadece yılda bir gün değil sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil her daim hatırlamalı, kadınların hayatımıza, dünyamıza katmış oldukları değeri, kıymeti ve de anlamlı asla unutmamalıyız.

Kapalı kutular içinde saklı hediyelerle kadınlarımızın kıymetini sadece yılda bir gün değil her daim hatırlamak ve hatırlatmak önemli ve değerlidir. Bazen kadınlarımızın değerini hatırlamak, hatırlatmak için kapalı kutular içinde saklı hediyelere gerek yoktur. Kimi zaman tatlı bir söz, kimi zaman değerini anlatacak bir çift söz kapalı kutular içinde saklı hediyelerden daha değerli ve önemlidir. Kadınların değerinin asla unutulmayacağı, kadınların değerinin sadece yılda bir gün değil yılın her gününde hatırlanması gerektiğinin unutulmaması temennisiyle...

Hayatımıza, dünyamıza varlıklarıyla her daim ışık tutan tüm kadınlarımızın en anlamlı günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR