Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Mukaddesatımız Kudüs

Mukaddesatımız Kudüs

İlk kıblemiz Kudüs yarım asırdır Yahudi hegomenyası altında eski zamanını özlemektedir. Umudumuz Kudüs’ün yeniden özgürlüğüne kavuşmasıdır.

07 Ekim cumartesi günü Filistin kurtuluş örgütü Hamas İsrail’e karşı Aksa Tufanı Operasyonunu başlattı. Kimsenin beklemediği bu hareket Müslümanlarda cesaret ve sevince sebep oldu. İsrail’in korkaklığının tesciliydi. Askerlerin düştüğü durum ve halktaki oluşan korku bunların ne kadar da korkak bir millet olduğunun göstergesiydi. Teknolojilerine ve silahlarına güveniyorlar. Ama unuttukları şey Müslümanların içinde oluşan cesaretin ve korkusuzluğun onlar için nasıl kabus olabileceğini bilememeleridir.

Elde edilen verilerden İsrail’in bilerek kontrolü altında bu operasyona izin verdiğini gösteren deliller olduğu iddia edilmektedir. Aslında bunun planlı olduğu aşikar gibi. Netanyahu yaptığı açıklamada: “Hamas’ın saklandığı bu şeytani şehrin her yerini harabeye çevireceğiz. IDF, Hamas’ın yeteneklerini yok etmek için derhal tüm gücünü kullanacak. Bu kara günün intikamını alacağız.”

Gazze’deki kardeşlerimiz için insanlık dramı yaşatacaklar. Bunların planları varsa Allah’ında bir planı var. İsrail bu olayları kendisinin kontrol altında olduğunu gösteriyor. Tabi buna Allah’ın izni kadar yapabilirler. Ama bu kontrolün bir gün ellerinden çıkacakları da kesindir. Bugüne kadar hiç kimse çok uzun süre kontrol sağlayamamıştır. Tek olumlu söylemin Katar devletinden geldiğini görmekte Müslüman devletlerinin başlarındakilerin ne kadar zayıf olduğunu göstermektedir. Kuzey Kore de yaptığı açıklama ile Filistin’in kurtuluş mücadelesine destek verdiklerini açıkladı. Tuhaf şeyler görmeye devam edeceğiz sanırım. Beni derinden üzen bir olay ise Azerbaycan-İsrail Parlementolar Arası İlişkiler Çalışma Grubu yaptığı açıklama ile İsrail’e yapılan saldırıları kınadı ve Filistinlileri terörist olarak kabul etti. İsrail’in Karabağ savaşında Azerbaycan’a verdiği destek çok net. Tarih boyunca hep derin bağları olmuş İsrail ve Azerilerin. Bu konuyu başka bir yazıda detaylı ele alacağım.

Bu operasyonun olumlu yanları olduğu gibi olumsuz yanları da olacağı kesindir. Netanyahu’nun siviller Gazze’yi terk etsin açıklaması ürpertici ve büyük bir göç planlandığını göstermektedir. Allah’tan ümit kesilmez. Dünya’yı zor günler bekliyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR