Fikret Coşar

Fikret Coşar

YILBAŞI MI, NOEL Mİ, MEKKE'NİN FETHİ Mİ?

YILBAŞI MI, NOEL Mİ, MEKKE'NİN FETHİ Mİ?

Noel ve yılbaşı ülkemizde hep karıştırılır. Noel'i 31Aralık gecesi yılbaşı zannedilir. Halbuki Noel 25 Aralık’ta İsa (as)’nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramıdır. Daha sonra da çocuklara hediye getiren ak saç/ sakallı mitolojisine dönüşmüştür.

Yılbaşı da geçmişte birilerinin İSA (as)’nın doğumu bugündür bunu da başlangıç / milad diye sıfır noktası olarak yaptık demesidir. Milattan önce milattan sonra diye sunulmuş öylece de günümüze kadar gelmiş.

İSA (as), ne zaman doğmuştur. 25 Aralık veya 01 Ocak'ta mı? Bu tarihler KIŞ ve KAR yağdığı günler.

Bu hususta en sağlam ve garanti bilgi tabii ki KUR'AN'dadır. Bir bakalım isterseniz İSA'NIN ANNESİNİN ADI MERYEM SURESİNE

"22. Meryem ona hamile kaldı. Bunun üzerine onunla (karnındaki çocukla) uzak bir yere çekildi.

23. Doğum sancısı onu bir hurma ağacına (dayanmaya) sevk etti. “Keşke, dedi, bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim!”

24. Aşağısından ona şöyle seslenildi: “Tasalanma! Rabbin senin alt yanında bir su arkı vücuda getirmiştir.”

25. “Hurma dalını kendine doğru silkele ki, üzerine taze, olgun hurma dökülsün.” (MERYEM SURESİ 22-23-24-25. AYETLER.)

Özellikle 25. ayete dikkatinizi çekerim. İsa Aleyhisselam’ın doğumu esnasında HURMA DALLARINI sallayıp hurma yemesi söyleniyor MERYEM validemize.

Sizin oralarda HURMA AĞACI MEYVESİNİ KIŞ GÜNÜ ARALIK AYI SONU OCAK AYI başında mı veriyor?

İsa Aleyhisselam’ın hurma mevsiminde TEMMUZ, AĞUSTOS’ta yani YAZ aylarında doğduğu açık ve net.

Dolayısıyla bu söylenen İsa Aleyhisselam’ın KIŞIN aralık ayında doğdu iddialarının tamamı KUR' AN' a aykırı söylemler. Haliyle milat başlangıcı M.Ö./ M.S. olarak sunulan 1 OCAK tarihinin de uydurulmuş/ yakıştırılmış olduğu da ortaya çıkıyor.

“İsa Aleyhisselam’ın doğum günü kutlanır mı?” derseniz. Mevlüt kandili(!) kutlayan, kutlu doğum günü haftası ilan edip kutlayan bir milletin bunu sorması abes olur.

Rasullerden birinin doğum gününü kutluyorsan öbür Rasullerin de doğum gününü kutlamanın da bir sıkıntısı olmaması lazım. Hani bizim Rasullerden hiç birini diğerinden ayırt etmememiz lazım ya, "LA NUFERRİGU BEYNE EHADİM MİR RUSULÜH" BAKARA 285. Ayetine iman ettik ya.

Başka bir mevzu da Mekke'nin fethi tarihinin ısrarla 31 Aralık olduğu söylemi. Niyetleri her ne kadar bu vesileyle millete alternatif bir gece düzenleyip bu geceyi/ yılbaşını rezilliklerle kutlayanlardan farklı olarak gençlere, orta yaşlılara vb. farkındalık verelim olsa da MEKKE’NİN FETİH TARİHİ 20 RAMAZAN/ 11 OCAK 630 Miladidir. (Tarihi verilere bakınız siyer ve tarih kitapları) Fetih tarihini değiştirmenin bir manası yok. Bu hatadır. Her sene farklı başlıklarla kutlanabilir. Vesselam.

(Mekke’nin Fethi Yılbaşı yazıma bakınız.)

YILBAŞI

Zannediyorsun sanki geldi yılbaşı.

Halbuki o yılın sonu. Değil ki yılın başı.

Otur da düşün iki avucunda başın.

Onlarca sene geçirmişsin yılbaşın.

Boşa geçirdi isen bu kadar yaşın.

Başını vurursun en büyüğüne taşın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR