Fikret Coşar

Fikret Coşar

BİR GARİBİN ÖL(DÜRÜL)MESİ

BİR GARİBİN ÖL(DÜRÜL)MESİ

Bir kişinin haksız yere öldürülmesi bütün insanlığın öldürülmesi gibidir. Cezası da CEHENNEMİN dibidir.
"Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî olarak kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap ve lanet etmiş ve onun için büyük bir azab hazırlamıştır." ( NİSA 93. AYET)
"Kim bir kimseyi bir kimseye veya yeryüzünde bozgunculuğa karşılık olmadan öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (ölüm tehlikesinden) kurtarırsa bütün insanları diriltmiş gibi olur" (MAİDE 32. AYET)
Hiç kimse bir başkasının canını alma hakkına sahip değildir. Kendi canına da kıyma/ öldürme hakkına da sahip değildir. Büyük cürümdür. Ahiretini de berbat eder.
İslam dini CAN emniyetine büyük önem verir. Sadece müslim olanların değil gayrimüslimlerin de can emniyetine önem verir. Dahası insanlığın can emniyetine önem verir.
Sadece bir cana kıyanlara KISAS uygulanır ki bunda da hayat vardır. Başkasının canına kasdetmeye kalkanlar bilsin ki kendinin de ölüm fermanını imzalamak anlamına geldiğini ve bu fikrinden dönsün ve karşısındaki katletmeyi düşündüğü kişide kendi de HAYATTA kalsın.
İkincisi de Cana, mala, ırza, savaş açan saldırganlara karşı kendini SAVUNMAK İÇİN SAVAŞTA düşmanlar öldürülebilir. Yoksa o seni öldürecektir yok edecektir. Savaşta yenilgiyi kabul edip teslim olurlarsa o zaman onlar da öldürülmez, esir hukuku uygulanır.
Bütün bunları söyledikten sonra geçtiğimiz günde Diyarbakırlı Ramazan diye meşhur olmuş, kendi halinde gariban biri işlettiği çay ocağında tahta seccadesinin üzerinde namaz kılarken kalbinden üç kere bıçaklanarak öldürüldü.
Bazı kesimlere eleştirel söylemleri olan, onların fikir ve amellerini reddeden, tasvip etmediğini açıkça söyleyen biriydi. Bu söylemlerinden dolayı eleştirdiği kesimlerden bazıları bu şahsı sapıklıkla itham edip adeta hedef gösteren söylemlerde bulundular. Bazıları da durumdan vazife çıkarıp hunharca katlettiler garibimi.
Hiç kimsenin fikrinden düşüncesinden dolayı canına kasdedilemez, büyük bir cürümdür.
Kimsenin başkasının canına kıymaya hakkı yoktur. Becerebiliyorsanız fikrinize düşüncenize inancınıza güveniyorsanız çıkar, çatır çatır fikir münazarasına girer karşılıklı delillerinizi ortaya koyarsınız. İster inanır ister inanmazlar. Karşınızda ki şahsı benim gibi düşünmüyor diye hiç bir şekilde ÖLDÜREMEZSİNİZ.
Bunu yapanlar fikirleriyle karşısındakini alt edemeyince karşısındakinin canına kasdedenler aslında fikirlerinin çürüklüğünü de farkında olmadan İTİRAF ETMİŞ OLURLAR.
Dünya nüfusu yaklaşık 8 milyar insan. Bunun yaklaşık 2 milyarı Müslüman. Geri kalan 6 milyar insan GAYRİ MÜSLİM.
Allah, kendisine gereği gibi iman etmeyen hatta reddeden, hakaret eden, hiç kabul etmeyen bu 6 milyar insanı ÖLDÜRÜYOR MU?
Siz kimsiniz, nesiniz de masum bir canı katlediyorsunuz, aşağılık, insana benzer mahluklar.
Bir insanı öldürmek bütün insanlığı katletmek gibidir diyor ya ayette, bu gün itibariyle GAZZE'de 11 bini çocuk, 7 bin 500'ü kadın, 26 bin 637 Filistinli insanı öldürenler kaç kere insanlığı öldürmüş oluyor? ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM.

Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR