Fikret Coşar

Fikret Coşar

Tel tel dökülmek

Tel tel dökülmek

Telefonu biz mi kullanıyoruz telefon mu bizi yönetiyor.

Çağımızın en son buluşlarından cep telefonu bizi kablolu, ankesörlüler ve santralin bağlamasını beklemekten kurtardı. Kapsama alanındaki her alandan otomatik arama yapma imkanına kavuşturdu.

Daha sonraki uydu, internet vb. Gelişmelerle birlikte iletişimde müthiş gelişmelerle görüntü, ses, video, yazı vb. aktarımı sayesinde iletişimde olağanüstü hızlı bir şekilde ilerledik. Akıllı Cep telefonlarıyla da ceplerimizde MULTİ MEDYA taşır hale geldik.

İyi güzel hoş da cep telefonunu biz kullanacağımız yerde akıllı, multi medya cep telefonları insanları yönetir, yönlendirir, hayat tarzını değiştirir oldu, cep telefonuna bağımlı hale geldi insanlar.

Etrafınızdaki kişilere şöyle bir bakınız, araç kullanırken telefon kullananlar ayrı bir risk oluşturuyor, taşıt kullanırken dikkatinin en az % 60'ını telefona yoğunlaşıp verdiğinden araç kendi gidiyor gibi oluyor. Önümüzdeki araç anormal seyrettiğinden ya sarhoş ya da CEP TELEFONUYLA KONUŞUYOR diyoruz, yanından geçerken baktığımızda kulağında cep telefonuyla konuştuğunu görüyoruz. Cep telefonu adamı sürüyor, araçta kendi halinde gidiyor(!).

Yaya geçitlerinde ışıktan geçerken bile yolda sağına soluna değil telefonda nereye bakıyorsa başı önde gözü telefonda karşıdan karşıya geçiyor. Hem kendi için hem de araç sürücüleri için tehlike oluşturuyorlar, farkında bile değiller.

Kaldırımda yürürken önlerine bakmadan, dikkatlerini cep televizyonunda izlediği şeye bakacağım derken çukura düşeni mi ararsın, kafasını direğe, levhaya vuran mı ararsın hepsi var. Cep telefonuyla öz çekim yapacağım derken uçurumdan düşeni de aracıyla kaza yapıp takla atanını da duyduk haberlerde.

Lütfen akıllı cep telefonlarınızı AKILLI kullanınız. Cep telefonları sizi kullanıp hayatınıza yön vermesin. Akıllı telefonunuz olsun da sizden akıllı olmasın hayatınıza yön vermesin. Hele hele her hangi bir araç kullanırken cep telefonunu hiç kullanmayınız. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR