Fikret Coşar

Fikret Coşar

SAHTELERDEN VE SAHTELİKTEN UZAK DURUN

SAHTELERDEN VE SAHTELİKTEN UZAK DURUN

Bir şeyin sahtesi aslına ne kadar çok benzer ise orijinaline ve bu sahteliğe kananlara o kadar çok zarar verir.

Sahtekarlar, kalpazanlar insanları kandırabilmek için çok büyük bir özenle çalışırlar taklidini / sahtesini yaptıkları her ne ise o şeyin bu para olur, tablo olur, marka saat olur, tarihi eser, altın bilezik, takı vb. benzetmeye çalıştıkları her ne ise onu orijinaline tıpatıp benzetmek için uğraşırlar, aslına ne kadar çok benzetirlerse de insanları o kadar çok ALDATIRLAR.

Sahte para basarlar insanların emek, zahmet, ömür verdikleri hasat zamanı ekinlerini, kurban zamanı iki üç senede onca uğraş verip yetiştirdiği hayvanını vb. bu üçkağıtçılar SAHTE PARA ile beş para etmeyen, deste deste hurda kağıt bedelinden başka kıymeti olmayan sahte para ile kandırıp çiftçilerin, yetiştiricilerin emeklerini, ömürlerini heba edip yetiştirdikleri kazançlarının karşılığını kandırıp, alıp kaçarlar.

Bazen de polis, savcı vb. taklidi yapıp, arkada telsiz sesi efektiyle insanları telefonla arayıp, iftiralarla korkutup hesaplarına para göndertip saf vatandaşlarımızı dolandırıp, aldatırlar bu sahtekarlar.

Dolandırıcıların bu tür sahtelikleri ve kandırmaları insanların sadece dünyalıklarına zarar verir.

İşin en kötüsü en büyük sahtekarlık da; Allah'ın adıyla, Rasulün adıyla, Din/ İSLAM adına bu değerlerimizi kullanarak insanları aldatanlar var ki bunlar sahtekarlığın en azılılarıdır. İblis ve iblisin yolundan gidenlerdir bunlar.

Allah'ın adını kullanarak kendi elleriyle uydurup, düzüp yazdıkları kitaplara/ defterlere bu kitabı bana Allah yazdırdı demekten de hiç çekinmezler. Rasulullah’ın adını kullanıp KUR' AN’a tamamen zıt, aykırı, kendi yanlarından uydurdukları bazı sözleri Rasulullah söylemiş gibi uydurmaktan da hiç korkmazlar. Bu sahte söylemleri dinden / İSLAM'dan mış gibi insanları kandırıp kendi söylemlerine inandıdıkları insanların hem dünya hem ahiret hayatları çalarlar. Çok büyük HASAR verir. İşin en kötüsü de budur.

Bu aldatılmanın da geri dönüşü yoktur. AKIBET HÜSRANDIR. Bu münafıklar/ sahtekarlar İnsanları kendileriyle beraber cehenneme sürükler bu.

Onun için MÜNAFIK KAFİRDEN EŞEDDİR/ daha şiddetli, beterdir denir. Niye; bizler de müminiz derler bizleri kandırırlar. Münafıklar görünmez ve amansız, sinsi düşmanlarıdır müminlerin.

Sahtelik ve sahtekarlık insanlara zarar verir. Her şeyin orijinali aslı faydalıdır, orijinal olan şeyler maddi, manevi zarar vermez. O yüzden aslını sahtesinden ayırt edecek bilgi ve beceriye sahip olalım ki zarar görmeyelim.

Manevi şeylerde de zarar etmemek için aslından, kaynağından öğrenmeli. Dinimizi de kaynağından öğrenmeli kulaktan dolma o şeyle demiş bu böyle demiş atalarımızdan böyle duyduk diyerek değil Allah'ın razı olduğu dini, Allah'ın kitabından KUR'AN' dan okuyup, anlayıp öğrenmeli. İman eden neye iman edip teslim olduğunu bilerek iman etmeli. İnkar edende neyi inkar ettiğini bilerek inkar etmeli.

"Allah, gerçekleştirilmesi gereken bir işi yaptı; yok olan, apaçık bir kanıtla yok olsun, yaşayan da apaçık bir kanıtla yaşasın diye. Allah, Her Şeyi Duyan'dır, Her Şeyi Bilen'dir." Enfal Suresi 42. Ayet.

İnsanla dinini seçerken bilerek seçmeli. Allah'ın razı olduğu din İSLAM'dır. Dininizi de bilerek seçin.

İslam' a benzeyen ve fakat taklit, imitasyon, şirkle karışık dinlerden özellikle kaçının. ALLAH' IN İNDİNDEKİ DİN İSLAM'DIR.

"Kuşkusuz, Allah katında din, İslam'dır. " Ali İmran 19. Ayet.

İSLAM' a iman eden de MÜSLİM'dir. Allah'ı razı etmek isteyen de İSLAM dininden başka din edinemez. Allah’ın vermiş olduğu isimden; MÜSLİM' den başka da isim, vasıf almaz, kullanmaz, kullanamaz.

Babanız İbrâhîm’in dininde de böyledir. Sizi "müslimîn" ismiyle isimlendirmiştir. Bu isim sizden evvelkilerin kitâblarında olduğu gibi bu kitâpta da vardır tâ ki elçinin size tebliğ ettiğine dâir şehâdet etsin ve siz de bu babda sâir insânlara karşı şehâdet edesiniz." HAC SURESİ: 78. AYET.

Allah'ın indindeki yegane din İSLAMDIR. İslam' a teslim olanın ismi de MÜSLİM'dir. Başka din edinmeyin, başka isimde almayın. Başka din edinen ve başka isim alanlar HÜSRANDADIR. Bütün yaptıkları amelleri boşa gider. Ancak iman edenler ve salih amel işleyenler kurtuluşa ererler.

Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR