Fikret Coşar

Fikret Coşar

RAMAZAN GELDİ Mİ?

RAMAZAN GELDİ Mİ?

Ramazan ne zaman gelir? İnşallah Şaban ayından sonra dememişsinizdir. Ramazan ayı bizim dünya ve ahiret hayatımızın SELAMETİ olan öğretilerin bulunduğu KUR'AN' IN BU AYDA İNDİRİLMESİYLE KIYMETLEN MİŞTİR. KADİR GECESİ BU AYDA OLDUĞU İÇİN KADRİ KIYMETİ artmıştır.

"ŞEHRİ RAMAZAN ÜNZİLE FİHİL KURAN" Bakara Suresi 185.ayet.

"İNNA ENZELNAHU Fİ LEYLETİL KADR" Kadir Suresi 1. Ayet

Eğer bu ay /Ramazan' da Kur' an' ı okuyup, anlayıp, tekrar hayatımıza indirip, öğretilerini uygularsak gerçek manada bize Ramazan gelmiş olur. Hepimizin kurtuluş reçetesi budur.

Hayatımıza inmemiş bir Kur' an, öğretileri uygulanmayan bir Kur' an bize fayda etmez ki. Aynı doktorun yazdığı reçeteyi okuyup uygulamasını yapmamak yani üzerinde yazılı ilaç, iğne, şurup vb. şeyleri almamak, uygulamamak, içmemek gibi, hiç bir fayda vermez.

Savm /oruç; Sadece belirli saatlerde aç susuz kalmak, normal şartlarda mübah olan eşler arası yakınlaşmadan uzak durmak değil ki.

Tevhid inancına şirk katmayacaksın, tevhidi şirkle sulandırmayacaksın, kısaca tevhid inancının içerisine bir şey katmayacaksın ki sağlam bir inanç olsun, savm oruç olsun.

Ramazan ayında da ŞİRKTEN uzak durmaktan öte yanına yaklaşmamak lazım ki bu eylem sadece orucu değil insanın İMANINI BOZAR. Bununla da kalmaz geçmişte yaptığı bütün amellerini boşa çıkar sıfırlar. Şirk matematikteki 0 / yazıyla SIFIR gibidir. Kendisi ile çarpılan bütün sayıları sıfırladığı gibi şirkte bütün amelleri sıfırlar. Hesap günü o ameller sayılmaz, tartıya konmaz. Sahte para gibi saymaya bile gerek kalmaz çünkü değersiz beş para etmez, ekstradan da suç delilidir sahte para.

Artık her sene tv programlarındaki sakız orucu bozar mı bayağılıklarından kurtulmanın zamanı gelmedi mi?

Sorun bakalım Şirk orucu bozar mı? Yetimlerin / diğer insanların hakkını yemek orucu bozar mı? Riba yemek orucu bozar mı? Yalan söylemek, iftira etmek başkasının malına, ırzına göz dikmek orucu bozar mı? Bunları çoğaltmak mümkün. Dinin esaslarından uzak kıldan tüyden meselelerle uğraşmanın kimseye faydası yok.

Hasılı kelam Ramazan ayı gelmişken KUR'AN'ı kendi hayatımıza da indirelim. Duvarda süslü kılıflarda asılı duran Kur' an bize fayda vermez. Her gecemiz kadir gecesi gibi olsun. Kur'an'ı hayatımıza indirelim ki KURTULUŞA, FELAHA ERELİM. DARUS SELAMA/CENNETE, SELAMETE KAVUŞALIM.

Vesselam.

ŞEHR-İ RAMAZAN

Hoş ve sefa geldin şehri ramazan

Geçsin ömrümüz oruçlu gibi her an

Felaha erişiriz inan ki o zaman

Bırakma nefsinle mücadeleyi bir an

Hafifler, olursun kuş gibi o an

Çıkarma O'nu aklından, sürekli an

Savuşur üzerinden sığın ki, belan

Gurbetin değildir bil ki o; sil an

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR