Fikret Coşar

Fikret Coşar

ÖZBEKİSTAN SEYAHAT NOTLARI -1

ÖZBEKİSTAN SEYAHAT NOTLARI -1

Özbekistan Semerkant'a seyahatimiz 8 Temmuz 2022 sabahı Konya'dan sabah 8 uçağıyla önce İstanbul'a yeni havaalanına hareketle başladı. Yaklaşık 1 saatlik uçuştan sonra yeni İstanbul havaalanına indik.

Söylemeden geçemeyeceğim muazzam bir tesis olmuş. Asya'yı Avrupa'ya bağlayan bir hava limanı aktarma merkezi olmuş burası.

Yol hazırlığı yaparken PCR testi, aşı karnesi vb. evrak isteniyor mu telaşı ile araştırma yaptık. Basit bir. Prosedür yüzünden uçağa alınmamaktan düğüne yetişememekten korktuk. Araştırma neticesinde 26 Haziran'da bu uygulamanın kalktığını öğrendik ve rahat ettik.

fikret-cosar-yazisina-foto.jpeg

Dış hatlara geçiş ve bavul aktarma, check-in, bavulları teslim telaşından sonra uçuş saatini eşim Aysel hanımla beraber beklemeye başladık.

Uçak havalandıktan sonra Özbekistan'a doğru yol almaya başladık. İstanbul'dan 4260 km. Mesafelik yolu 4,5 Saatlik uçuşla Semerkant hava alanına ulaştık. Bu hava alanı geçtiğimiz aylarda, yeni açılmış hizmete.

Daha önce Semerkant’a ulaşmak için önce Taşkent'e inip oradan 4 saatlik karayolu ile ulaşım sağlanıyormuş. (Devam edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR