Fikret Coşar

Fikret Coşar

Mekke'nin Fethi Yılbaşı mı?

Mekke'nin Fethi Yılbaşı mı?

Öncelikle doğru bilgilendirmeyi yapalım; MEKKE'nin FETHİ şu anki kullandığımız şemsi takvime göre 11 Ocak 630, Hicri kameri takvime göre de 10 Ramazan da Medine'den sefere çıkılmış 20 Ramazan’da da Mekke fethedilmiştir. Tarihi kaynaklar da böyle geçer.

 Tarihi hep zafer kazananlar yazdığı için zaten yeteri kadar karartıp karıştırmışlar, birde biz kendi elimizle zihinleri 31 ARALIK MEKKE'NİN FETHİ diye karıştırmayalım.

Çok çok zorlamayla Rumi takvime göre bu güne geliyormuş diye yılbaşına alternatif program yapmak için tarihe takla attırmanın hiç bir manası yok. Bu programlar yapılabilir, yapılsın da. Bu sene Mekke'nin fethini seneye Hayber'in fethini vb. değişik isimlerle program yapılabilir ve fakat TARİHİ ÇARPITMANIN hiç bir mazereti olamaz. Kimse kafasına göre tarihi değiştirip sunamaz.

Dünyanın farklı yerlerin de Müslümanlar var Çin'de yaşayan Müslümanlar da bu sene 2022 SU KAPLANI yılbaşında mı kutlasınlar Mekke'nin fethini kafalarına göre.

Yakın tarihte 1916’daki KUT'ÜL AMARE’nin fethinin bile üzeri yarım asırdan fazla örtülmüş. Kutlamalar iptal edilmiş. Son bir kaç senede sorumluluk sahibi kişiler yeniden aydınlattılar da KUT'ÜL AMARE’den haberimiz oldu sağ olsunlar.

Mesela bu sene 31 Aralık’ta KUT'ÜL AMARE anılsın. Alternatif program olarak gençlere tarih bilinci de verilmiş olur. Her sene 31 Aralık’ta Mekke’nin fethi diye yanlış tarihli sunum yapılacağına.

Geçmişini bilmeyen geleceğini doğru planlayamaz. Vesselam.

YILBAŞI

Zannediyorsun sanki geldi yılbaşı

Halbuki o yılın sonu. Değil ki yılın başı

 

Otur da düşün iki avucunda başın

Onlarca sene geçirmişsin yılbaşın

 

Boşa geçirdi isen bu kadar yaşın

Başını vurursun en büyüğüne taşın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR