Fikret Coşar

Fikret Coşar

Kış' a bakış

Kış' a bakış

Yurdumuz meteoroloji raporlarına göre son 70 yılın en çetin kış şartlarıyla karşı karşıya kaldı. Kar yağışı bütün yurtta etkili oldu. Yolda olan araçlar zorlukla aksamalarla gidiyordu. Yağış devam edince yollar kapandı. Araçlarında mahsur kalanlar oldu.

Hafta sonu pazar sabahı İzmir’den dönerken sabaha karşı bir saatlik yolu çok zor şartlarda geldik. Otobüs Aksaray, Kayseri istikametine gidemedi, Konya'da mahsur kaldı.

Konya otogarında çıkış yapamayan 600 otobüs park etmek zorunda kaldı.

Kar tamam ulaşımda aksamalara sebep oluyor yolda kalan sürücülere vatandaşlarımıza zor anlar yaşatıyor da sırf bu yüzden karakış, felaket, afet vb. Olumsuz kötü isimlerle anmak doğru değil.

Kar yağışı olmazsa ne barajlardaki içme suyu rezervleri dolar, ne yeraltı su kaynaklarımız beslenir, ne de ekinler ve nebatatın ihtiyacı olan suyu sağlanır.

Ondan sonra da kuraklık var, rekolteler düşük bu sene yeteri kadar verim alamadık diye şikayet eder durursunuz.

 Kar,  yağmur adı üstünde RAHMETTİR. Bu kar yağışının çok ciddi faydaları vardır en iyi çiftçilerimiz bilir bunu. Ekstra faydaları da vardır. Kar yağışı mikrop virüs vb. şeylerin yok olmasını, azalmasını sağlar. Yabani ot vs. daha az çıkar. Çeşitli sineklerin, haşeratın üremesi minimize olur. En önemli faydalarından biride yer altı su kaynaklarını beslediği için çekilen yer altı su kaynaklarını da besleyip dolduracağı için son zamanlarda çokça oluşan OBRUKLAR bu sene çok daha az oluşur belki de hiç oluşmaz.

Dolayısıyla KAR FELAKETİ söylemi doğru bir söylem değildir. Kar ve yağmur rahmetle yağar ve bol bereketli ekinler olur, barajlar ve yer altı su kaynaklarımız iyice dolar inşallah. Memleketimizin bereketi artar vesselam.

 

KIŞA BAKIŞ

Kar lapa lapa yağdı, geldi yine kış

Hepsi olsa da farklı oya ve nakış

Yolları kapasa, olsa ayaz, dursa da akış

Dağlara kardan beyaz bir taç takış

 

Felaket der kar’a; ne kötü, bet bakış

Ne tez unuttun kurakken ağıt yakış

Var mı bak nimetlerden başa kakış

Kahredenin yok elinden tek çivi çakış

Kış' a bakış

HER TARAFIMIZ AYET

OKUYABİLİRSEN ŞAYET

OKUYAMIYORSAN HAYRET

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR