Fikret Coşar

Fikret Coşar

HOŞ GELDİN RAMAZAN

HOŞ GELDİN RAMAZAN

Bu sene de rabbim lütfetti,  Ramazan ayına kavuştuk. Hayırlısı ile makbul ibadetlerle geçirmeyi dilerim.

Daha evvel bahsedilmiş olsa da Ramazan ayı ile ilgili bilgilerimizi tekrar etmekte fayda var diye düşündüm;

 "O Ramazan ayı ki, insanları irşad için, hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur'ân onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya şahit olursa onda oruç tutsun. Kim de hasta, yahut yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diler zorluk dilemez. Sayıyı tamamlamanızı, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı tekbir etmenizi ister. Umulur ki şükredersiniz." ( Bakara 185.Ayet)

            Ramazan insanlık rehberi Kur’an'ın İNDİRİLDİĞİ aydır. Hem Kur'an'ın hem de ramazan ayının kıymetini bilelim.

        Ramazan ayında inen Kur'an' ı, okuyabilenler hem orijinal Arapça metninden hem de Türkçe vb. anlayacağı dildeki tercümesinden mesajın ne dediğini öğrenerek okusunlar ki kurtuluşlarına vesile olsun.

         Anlamayıp sadece yüzünden okunan, seslendirilen bir kitabın, Kur'an'ın hangi öğretisi yapılabilir ki. Kur'an'ı anlamak için okumalı ve buna gayret etmeliyiz.

       Kendisinde Kur'an vahy edildiği için kadri kıymeti artan Kadir Gecesi de bu aydadır.  İçinde Kur'an vahyedilen gece KADİR GECESİDİR. Bu gece KURAN VAHY EDİLMEYEN bin geceden hayırlıdır.

     Ömrümüzü de Kur'an'la kıymetlendirelim. Nasıl ki Kur'an'lı bir gece Kur'an'sız bin geceden hayırlı ise Kur'an'la yaşanan bir gün Kur'an'sız yaşanan bin günden hayırlıdır. Hayatımızı Kur'an'la geçirelim ki Allah’ın razı olduğu kullardan olup, ahirette felaha erişenlerden olalım.

       Her gecemizi de Kadir gecesiymiş gibi yaşarsak, KADİR GECESİ'ni garantili denk getirmiş, ihya etmiş oluruz.

        Ramazan ayında daha önce serbest olan birçok şeyden uzak duruyoruz. Niçin? Rabbimiz emrettiği için. Serbest olandan bile uzak durabilenlerin haram olan şeylerden de kaçınma ilke edinmeli ve o haramlardan uzak durabilmesi lazım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR