Fikret Coşar

Fikret Coşar

HAKLI & HAKSIZ KAZANÇ!

HAKLI & HAKSIZ KAZANÇ!

Yaşadığımız çağda hem dünya hem memleketimiz çok zorlu bir süreçten geçiyoruz.

Hem çevremizde fiili savaş var. Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalar savaş halen sürüyor bir sulha, anlaşmaya varamadılar.

Savaşın da etkisiyle petrol ve diğer enerji kaynaklarının maliyetleri ciddi manada yukarıya fırladı. Buna bağlı olarak üretimde maliyet artışlarından dolayı mamül fiyatları  da yukarı doğru ivme kazandı. Enflasyon çok ciddi arttı. Akaryakıt fiyatları an itibariyle tarihin en yüksek noktasına geldi, mazot 28.15 ₺.oldu.  Şimdilerde fiyat artış furyasını da fırsat bu fırsat deyip normalin çok üstünde fahiş fiyatlarla HAKSIZ kazanç sağlayanlar çoğaldı.

Kurt bulanık havayı sever misali bazıları bu kargaşadan nemalanmaya çalışıyor. Fırsatçılar fahiş/aşırı kârlarla kısa yoldan köşe dönme sevdasındalar. Bu kesinlikle HAKSIZ KAZANÇ VE AHLAKSIZLIKTIR. Nasıl fahişelik yapana ahlaksız diyoruz, FAHİŞ / AŞIRI fiyatla mal satanlarda AHLAKSIZDIR.

Birebir aynı ürün markası, cinsi gramajı aynı olan bir gıda ürünü (peynir) insaf sahibi satıcılar da haksız kazançtan  kaçınan yerlerde 60 TL. Az ötede insafsızın marketinde 90 TL olur mu? Böyle kazanç haksız ve fahiştir. Çok mu umurlarında bunların, değil zaten dedik ya bu ahlaksızlık diye. Haklı imiş, haksız imiş kazansında hiç önemli değil. Helalmiş harammış hiç tasa etmiyorlar.

"Ölçü ve tartıda hile yapanların vay haline" (Mutaffifin Suresi 1.Ayet.)

Ahiret kaygınız yoksa, Allah’tan korkmuyorsanız HAKSIZ kazanmaya devam ediniz!

Fahiş fiyatla mal satmakla daha çok paraya daha hafif / az mal vermiş olacaksınız. 90 ₺. ye mal satmakla 60 TL’lik fiyatla 1.5 kg ürün vereceğinize 0.5 (yarım) kg. daha hafif/ az 1 kg. mal vermiş oluyorsunuz. Siz bunu kâr saymaya devam edin!  Öldükten sonra hesap verirken  kâr mı,  zarar mı ettiğinizi görürsünüz. Fakat orada iş işten geçmiş olur. Telafisi, geri dönüşü olmayan bir yerde olacaksınız.

 Haklı kazananlara Hak'tan yana olanlara bol bereketli kazançlar dilerim. Haksız kazananlar da maddi olarak çok kazanmış gibi görünseler de MÜFLİS'tirler, kaybedenlerden olacaklardır. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR