Fikret Coşar

Fikret Coşar

Gastrovit Festivali mi?

Gastrovit Festivali mi?

Geçtiğimiz Pazar günü biten 1-3 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılan Gastro Fast festivalini 300 bin kişiden fazla ziyaret etmiş, açıklanan rakamı bu. Ecdat Parkı’nın yanından geçerken gördüm. Giriş kuyruklarının ucu yollara taşmış izdiham oluşmuş.

Uçağa, hızlı trene, otobüse bilet alırken, statlara seyirci alınırken HES kodu, aşı ve PCR testi istenerek korona ya karşı onca tedbirler alınıyor.  Bu kadar kalabalığı bir araya toplamak beklenen faydadan daha fazla bu salgında hastalık riski almak değil mi? FAYDA MALİYET analizi iyi yapıldı mı?

Gastrovit Festivali mi?

Koronavirüs oranları düşmeye başlayıp haritada Konya’nın rengi kırmızıdan turuncuya dönmüşken tekrar kırmızıya dönmekten korkarım. Ecdat Parkı’nın içi ana bana günü kalabalık, millet iç içe, konser de düzenlenmiş vatandaş da çok bilinçli bir şekilde (!) dip dibe seyrediyor konseri.  Bence sosyal mesafe denilerek yanlış adlandırılan FİZİKSEL MESAFE’ ye ne oldu.  Gelenlerin hepsi aşılı mı? Yoksa yedikleri AŞ ILIK mı? Onca kalabalığı görünce GASTİRİT’ im azdı.

Bu kadar kalabalığı koronaya karşı toplayıp da sürü bağışıklığı metodunu mu deniyoruz? İNGİLTERE’nin salgının en başında yapıp da beceremediği, netice alamadığı uygulamamı deneniyor.  Umarsız ve tedbirsiz olursak yeni bir covid mutandı çıkar ona da GASTROVİT ismini koruz o zaman. Korona salgını, tesiri kalktı da benim mi haberim yok.

Korona salgınından mustarip olmuş, 15 günü yoğun bakımda olmak üzere hastanede aylarca tedavi görmüş bu hastalığı zar zor atlatmış biriyim. Halen de tesirleri üzerimde.  Kaç kişi koronadan vefat etti, ayrıldı aramızdan. Eşim, dostum, arkadaşımdan öte düşmanımın dahi yakalanmasını istemediğim bir şey bu. Bu derde hiç kimsenin yakalanmaması içindir bütün uğraşım, feryadım ve çabam. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR