Fikret Coşar

Fikret Coşar

Filler ve Çimenler

Filler ve Çimenler

Gündemimiz çok hızlı değişiyor.

Yaklaşık iki senedir dünya korona ile meşgul olurken Rusya, Ukrayna'ya fiilen girdi, bütün dikkatler oraya yöneldi.

Dünyayı yeniden şekillendirmeye çalışan küresel güç odakları (FİLLER) karşılıklı güç gösterisi için FİİLLERİNİ gösterirken maalesef mazlum halklar (ÇİMENLER GİBİ)  eziliyor. Olanlar hep masum halkın başına patlıyor, ölüyor, yaralanıyor, sürgüne gidiyor. Mallarından, canlarından, olanlar hep bu masum çocuklarla siviller oluyor. Bu kayıplar, ezilen, masum, mazlum halk (çimenler) bu güçlü fiil sahiplerinin / FİLLERİN umurunda bile değil. İstatistik hesabında birer sayı hükmünde görüyorlar bu masum halkı.

Farklı senaryoları Afganistan, Irak, Suriye, Myanmar, Vietnam, Japonya, Afrika'nın birçok yerinde vb. Ülkelerde uyguluyorlar. Birçok ülkelerde de halk arasında karışıklık çıkartıp halkı birbirine kırdırıyorlar. Mazlum halkların zenginliklerini sömürüyorlar. Milyonlarca masum, mazlum insan yok edilmiştir.

"Şüphesiz ki zalimler kurtuluşa eremez.” (Enam 21 Ayet)

Zalimler için yaşasın cehennem.

Bir başka mevzuda bütün bunların bilinmesini önlemek ve olanları karartmak için kafalarına göre olayları yansıtıyorlar.

Etrafımızda müthiş bir psikolojik savaş var, habire haber bombardımanına maruz kalıyoruz. Ne yapmalı nasıl etmeliyiz bu durumda ölçü nedir; 

"Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz.” (Hucurat 6.Ayet.)

Haberin kaynağını araştırıp teyit ettirmeden bir şeye hüküm verirsek yanlış hükme varır, zulme ortak olur, haksızlık yaparız. Bundan dolayı içeriğine tam vakıf olmadığımız konuda hüküm verir bir tavır geliştirir isek hata etmiş oluruz.  Bunun örneğini de SAD suresinde görürüz; nasıl davranacağımızı bize öğretir. (Sad Suresi 21’den 25. ayetlere kadar bakınız.) Tek tarafı dinleyip karşı tarafı dinlemeden, savunmasını almadan hüküm verirsek hata edebileceğimizi belirtir, pişman olacağımız hükmü vermemeliyiz.

Bize düşen nedir?  Her zaman zulme karşı zalimin karşısında olmalıyız. Her ne olursa olsun her zaman adaleti gözetmemiz gerektiğini hiç unutmamalıyız. Her zaman haklıdan, adaletten yana olmalıyız.  Adalet herkes için lazım. Vesselam. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR