Fikret Coşar

Fikret Coşar

Cahil, Ümmü / Ebu Cehil

Cahil, Ümmü / Ebu Cehil

İsmini söyleyip de reklamını yapmak istemediğim birisi; Adem (a.s.) ve zevcesine, cahil cesurdur deyiminin tezahürü şeklinde CAHİL deme cüretinde bulunmuştur.

Bu tavır cahilliğinin boyutunun ve cehaletinin boyunu aştığının göstergesidir.

Cahil diye itham ettiği kim? İlk BEŞER, NEBİ/RASUL ADEM (a.s.) Cahilin önde gideninin cahil diye itham ettiği Adem (a.s.) Eşyanın isimlerinin sorulduğu ve diğer sorulanların bilemediği isimleri Allah’ın bildirmesiyle bilen bir elçi ADEM (a.s.)

"Ey Âdem! Bunların isimlerini onlara bildir” dedi. Onlara bunların isimlerini bildirince de “Size ben göklerin ve yerin gizlisini kesinlikle bilirim; yine sizin açıkladığınızı da gizlediğinizi de bilirim demedim mi!” buyurdu. (Bakara suresi 33.ayet)

Siz pirincin içindeki beyaz taşlardan korkunuz. Siyah taşlar hemen ayıklanır kenara atılır. Asıl tehlikeli olan BEYAZ TAŞLARDIR. Pirincin içine karışan bu beyaz taşlar pirinç zannedilip yenmeye çalışırken insanın azı dişini kırıp eline verir.

Bunlar da beyaz Türklerden. Gelip aramızda bizden biri gibi görünüp, bizden olmadıklarından dolayı bizim bütün değerlerimizle rahatça alay edebiliyorlar. Bunlara hadleri bildirilmeli. Bu beyaz taşlar kara taşların yanına hak ettikleri yere konulmalı.

CAHİLLİK:  Sadece okul okumamış okuma, yazma bilmemek, eğitim almamış değildir. EBU CEHİL SIFATIDIR (AMR BİN HİŞAM ismi ile hiç anılmaz) Mekke’nin ileri gelenlerinden, başkanlarından eğitimlilerinden, okumuşlarındandı. CEHALETİN BABASI SIFATINI HAKKA, HAKİKATE, VAHYE KARŞI OLMASINDAN, RASULU İNKARINDAN ALMIŞTIR. Kim aynı sıfatlara sahipse aynı şekilde ÜMMİ/EBU CEHİLDİR.

Adem'e (a.s.) cahil diyen cühelaya soruyorum ben de:

"Kendilerine niçin alay ettiklerini sorsan, mutlaka: “Biz öylesine lafa dalmış, eğleşiyorduk!” derler. De ki: “Demek siz Allah ile, O’nun âyetleriyle ve O’nun Rasûlüyle eğleniyorsunuz, öyle mi?”(Tevbe Sûresi 65)

Değerlerimize böyle fütursuzca hakaret eden, meydanı boş bulduğunu zannedip, pervasızca ulu orta aşağılayıp, hakaret edebileceğini zanneden kişilere hadleri bildirilmeli. Yaptıkları yanına kar kalmamalı, hukuki zeminde bedeli ödetilmeli.

Adem'i (a.s.) kendi atası olarak kabul etmediğinden, kendisini İblis’in soyundan kabul ediyor herhalde.  Onun gibi Adem'i (a.s.) horlayıp aşağılaması, cahil diye itham etmesi kendilerine normal geliyor. Biz İblis’e de, soyuna da, takipçilerine de aynı şeyi söylüyoruz;

EUZUBİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM.

Bu vesile ile bir tavsiyede bulunayım. Kur'an'dan Adem'le (a.s.) ilgili yaradılış kıssalarını ana kaynaktan İsrailiyat uydurmalarından arınmış olarak doğru bir şekilde yeniden öğrenelim vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Fikret Coşar Arşivi
SON YAZILAR