Yılmaz TAŞÇI

Yılmaz TAŞÇI

Okullar açılıyor

Okullar açılıyor

Marifeti olmayanın kerameti olmaz. A.Yesevi

''Maddi bir kazançtan öte, kutlu bir müjde, bir sevda, ezelden ebede yüreklerimizden silinmeyecek bir ülküdür eğitim…''

Çocuklarımız, gençlerimiz, kadim kültürümüzle ve güçlü bir mazisiyle emanet aldığımız ülkemizin kültürel değerleri başta olmak üzere, en temel değerlerini kendinden sonra gelecek nesle taşıması beklenen en önemli varlıklarımız.

Neye baktığımız kadar niye ve nasıl baktığımız da önemlidir. Aynı yöne bakmak, aynı şeyleri gördüğümüz anlamına gelmiyor...

Ne istediğini bilen, kendi olmaktan korkmayan, zihinleri ve yürekleri güçlü olan, hedefine ulaşmak için azim, sebat ve gayret kanatlarını her zaman açık tutan, geleceğini şekillendirmek, verilen emekleri, zamanı, beklentileri boşa çıkarmamak adına, hiç bir zaman pes etmeyen, gevşeklik göstermeyen eğitim sürecinin uzun soluklu olduğuna inanan "Kararlı ve istikrarlı şekilde başarı yolunda adımlar atmaya devam edecek" tüm paydaşlarla birlikte yol alınırsa beklenen başarı yakalanacaktır.

Okullar en çokta öğretmenlerin gayretleriyle değer kattığı aynı zamanda değer gördüğü kurumlar olmak zorundadır. Bu iş birazda gönül ve niyet işi. "Herkes kendi değerini kendi belirler, lakin baş üstünde olmak ta her yiğidin harcı değildir..."

Bu yolda haklı olmaya değil, haklı kalmaya çalışan, girdiği ortama kendi iklimini götürebilen, sınıfa girmeden önce öğrencinin kalbine girebilen, okula giderken yüreğini de beraber taşıyan, mesleki kıskançlık-kibir-mesleki körlükten uzak öğretmenler geleceğe yön verecek öğretmenler arasında olacaktır.

Sadece sınavlarda başarılı olmak hayatta da başarılı olmanın garantisi değildir.

Sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin de akademik başarılarının yanında creatif becerilerini, el becerisini ve gönül zenginliğini, yansıtan birer sanat eseri niteliği taşıyacak çalışmalar olarak ta görülmesi gereken, bir nevi sefere çıkacak ordunun ihtiyaç duyacağı eşya, gıda maddesi, silâh vb. malzemeler” anlamına gelen ''Ceh'az:Çehiz'' içerikli her türlü çalışmaların yıl içinde okul içi ve dışı değişik platformlarda ,sosyal medyada ve yayın organlarında yer verilmesi öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer paydaşların okula aidiyet duygularını güçlendirecektir.

Öğrencisinden öğrenen Muallimin hasıdır. Öğretirken aynı zamanda öğrenen olabilmeyi başaranlara ne mutlu…

Öğrencilerimize; bilişsel boyut+ sosyal duygusal boyut vb. alanlarda kazanımlar sunarken; ‘’Sorumluluk duygusu yoksa Hak yoktur’’ bir insanı hatadan koruyan şeyin ’’ Hesap verebilirlik’’ olduğu bilincini vermek önceliklerimiz arasında olmalıdır.

Eğitimden sorumlu tüm iç ve dış paydaşların; ne yaptığı, nasıl yaptığı önemli olmakla birlikte daha önemli olanı neden yapıldığının farkında olmasıdır. Bu işleri yaparken de düşüncelerimize duygu katmayı, inanç göstermeyi de ihmal etmemek şartıyla.

Yeniden başladıkça yenilenir insan...

Öze dönüş yolculuğu içindir eğitim adına atılan bütün adımlar.

Hangi alanda olursa olsun başarılı olmak için sahip olunması gerekenlerin başında neler yer alır. Birkaçına birlikte bakalım.

-Güçlü bir irade -Israrcılık-Azim-Kararlılık-Sebat-Disiplin-Çalışkanlık -Engeller karşısında yılmama

-Düşse bile ayağa kalkma -Orta ya da yüksek zekâ

Başarılarımızdaki en büyük etkenlerden biri de sahip olduğumuz kuşkusuz onu oluşturan azim, kararlılık ve istikrarlı bir şekilde verdiğimiz mücadelelerimizdir.

Belirli bir amaç uğruna verilen bu mücadeleler ancak azim, kararlılık ve istikrarlı çalışmaların neticesinde kazanılabilir.

Eğitim yolculuğunda kazanılan her başarı ülkemiz ve geleceği adına moral, isteklendirme ve yeni başarılara vesile olacaktır.

Biliyoruz ki; milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, müreffeh milletler arasında yer almasını sağlamak, sahada ve haritada hakkettiği yer de olması için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda çocuklarımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum…

06.09.2023

Yılmaz TAŞCI

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz TAŞÇI Arşivi
SON YAZILAR