Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Uluslar arası Hukuk!

Uluslar arası Hukuk!

I. Dünya savaşından sonra 1920 yılında Cemiyeti Akvam (Miletler Cemiyeti) kuruldu. İsviçre’nin Cenevre kentinde kuruldu ve amacı milletler arasındaki sorunları barışçıl ve uluslar arası hukuka uygun şekilde çözmekti. Fakat bu oluşumun temeli ve prensipleri baştan hatalıydı. 1938 de başlayıp 1945 yılında bitecek olan II. Dünya savaşını durduramamıştı. Daha sonra isim değiştirerek Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentinde 1945 yılında yeni bir ad ve yeni bir oluşumla kurulmuştur. 5 daimi üye devletiyle sadece formalite için kurulmuş bir oluşumdur. Dünya halklarının gözlerini boyamak ve kendilerini barışçı göstermekti gayeleri. Daimi devletlerin birbirleriyle aralarındaki çekişmeler zaten bu kuruluşun göstermelik bir yapı da oluşum olduğunu göstermiştir. Daha sonra Avrupa Birliği, İslam İş Birliği Teşkilatı, Bağımsız Devletler topluluğu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi sayısız birlik ve organizasyon oluşmuştur. Bu organizasyonlar tek bir elden yönetiliyordu. Sadece isimleri farklı fakat vizyon, misyon ve amaçları tek bir yere hizmet ediyordu. Durum böyle olunca da dünya da sorunlar bitmiyor göstermelik toplantılar ve kararlar alıyorlar.

Dünya’nın farklı yerlerinden mazlum coğrafyalarda masum insanlar katledilirken üç maymunu oynayan bu organizasyonların artık maskeleri düştü. Çoğu insan bunların hiçbir şeye yaramadığını görmüş oldu. İnsanların hakları gasp edilirken (özellikle Müslümanların) hukuku uyguladıklarını söyleyenler konu kendilerine gelince iki yüzlü davranıyorlar. Son Gazze İsrail arasındaki savaş bunu net bir şekilde gözler önüne sermiştir.

Boykot Neden Devam Etmeli

Sosyal medya da bir starbucks çalışanı kadının söyledikleri boykotun ne kadar işe yaradığını göstermektedir. Uluslar arası bir havalimanında bulunan starbucks çalışan biri boykottan önce işlerinin çok iyi olduğunu günlük hedeflerine 3 saat gibi kısa sürede ulaştıklarını anlatıyor fakat boykottan sonra ciddi bir müşteri kaybı yaşadıklarını söylüyor ve ilaveten boykot işe yarıyor ve bunun devam etmesini de belirtiyor. Bir siyasi partinin kendini bilmez figüranı Samsun Atakum da bulunan starbucks şubesinde gençlerle buluşuyor. Videonun devamında boykot yapan bizler için salak ifadesini kullanıyor ve buradaki gençlerin İsrail’i desteklemediğini sadece kahvelerini içtiğini söylüyor. Ve oradaki gençlerle birlikte kendilerince boykota katılanlara küçük düşürücü ifadeler sarf ediyorlar. Bu siyasi figüranın bu kapasite ile bu yaşa kadar gelebilme başarısı gösterdiği için kendisini tebrik ediyorum. Şu bilinmeli ki o içtiğiniz kahvelerin parası acaba nereye gidiyor? Hiç sorguladınız mı? Hiç starbucks’ın sahiplerinin kim olduğunu sorguladınız mı? Hayatımda izlediğim en absürd videoydu. Bu ve bunun gibi zihniyetli insanlara karşı boykota devam edilmeli ve bırakılmamalıdır. Özgür Filistin için El ele.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR