Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Küresel Yeni Düzen

Küresel Yeni Düzen

Geçtiğimiz haftalarda G20 zirvesinde liderler deklarasyona imzalarını atmıştı. “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” teması ile zirve gerçekleşmişti.

65 sayfalık bir deklarasyon imzalanmıştır. Kamuoyu ile paylaşılan kısımlardan anlaşılacağı üzere Tek Dünya devleti kurulmuş. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi artık her şey aleni ilan edilmektedir. Deklarasyonda alınan bazı kararlar şunlardır: İktisatta Dünya Ticaret Örgütünün (DTÖ), Sağlıkta Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Kültürel alanda ise UNESCO ile hukuki anlamda bağlayıcı ve tek elden yönetim sistemi kurulmuş olacak. Kararlardan bazılarına madde olarak sıra ile baktığımızda; 2030 yılına kadar hayvancılığın azaltılması (yapay et, böcek yemenin yaygınlaştırılması) hedeflenmekte, ortak yaşam tarzlarının yaygınlaştırılması (toplumsal cinsiyet eşitliği, LGBT gibi) Cinsiyet eşitliği ile ilgili alınan kararın son cümlesini aynen aktarıyorum: “Toplumsal cinsiyet kalıp yargılarını ve ön yargılarını ortadan kaldırın ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini sürdüren normları, tutumları ve davranışları değiştirin.” dijitalleşme ve yapay zekanın yaygınlaştırılması, fosil yakıt kullanımını kaldırmak ( elektrikli araçların yaygınlaştırılması) Dünya bankası tarafında Dijital para biriminin yaygınlaştırılması, çitçilere tarımın azaltılması için belirli yaptırımlar uygulanacak ve en önemlilerinden uluslar arası vergilendirme sistemi devreye sokulacak. Karbon ayak izi devreye sokulacak ve insanların dolaşımı kısıtlanacak. Paris İklim Antlaşmasını imzalayan ve zirvede alınan kararları uygulayan ülkelere ciddi anlamda parasal destek sağlanacaktır.

Önümüzdeki yıllar hiç de istediğimiz gibi olmayabilir. Düzeni kurmaya çalışanların argümanları hazır. Şimdi sadece uygulamaya geçeceklerdir. Planlarını devreye sokmaya başlayacaklardır. Ama unuttukları bir şey var. Planları alt üst edecek yerin ve göğün tek sahibi Allah. Al-i İmran suresi 54. Ayette “(Yahudiler) tuzak kurdular, Allah da onların tuzaklarını bozdu, Evet Allah en iyi tuzak bozucudur.”

Biz bilinçli olmaya ve ümitli olmaya devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR