Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Güneş Batı’dan mı Doğacak?

Güneş Batı’dan mı Doğacak?

İsrail’in Gazze saldırılarından sonra Dünya genelinde soykırıma karşı tepkiler artmaya başlamıştır. Vicdanlı insanlar sokaklara dökülmüş, protestolar ve yürüyüşler gerçekleştirmiştir. Bu olaylar her kesimden, dinden, ırktan olan insanları ortak bir noktada buluşturmuştur. Bu soykırımı destekleyen politikacılar olduğu gibi bazı İsrail yanlısı gruplarda bu saldırıları destekleyen az da olsa gösteriler yapmışlardır. Örneğin Azerbaycan da sokak röportajlarında İsrail’in yaptığı saldırıların meşru olduğunu söyleyen açıklamalar herkesin malumudur. Bu ve bunun gibi karşıt gruplar dünya’nın her yerinde mevcuttur.

Tel Aviv’de Hristiyan bir grubun gösteri yapmasını engelleyen İsrail polisinin bir Hristiyan için dediği sözlerde dehşet verici nitelikteydi. Şahıs karşısındaki kişi için Tevrat’ın sizi öldürmemizi emrettiğini söylemesi barbarlığın küstahlığın göstergesidir. Yine Kudüs’te ermeni kilisesine saldırılması ve bazı Yahudilerin rahibelere tükürmesi bunların sadece dertlerinin Müslümanlarla olmadığının göstergesidir. Onlar için herkes kendilerine hizmet etmek zorundadır.

Batı’da Vicdanlar Sokaklarda

En hareketli gösterilerin, protestoların ve boykotun Batı da yapıldığına şahit oluyoruz. Müslüman ülkelerin halklarının da tepkileri olmasına rağmen Avrupa da bu denli büyük gösteriler olması İsrail zulmüne karşı tek yürek olunduğunu gösteriyor. Sosyal medya etkin konumdaki yabancı kullanıcıların zulme sessiz kalmaması, sürdürebilir boykot çalışmaları, sporcu, sanatçı, siyasetçi ve avukatların tepkilerini hepimiz gördük. Peki Müslüman ülkelerdeki siyasetçi, sanatçı, sporcu kişilerden bir tepki var mı? Ben sizin yerinize söyleyeyim. Ne yazık ki cılız birkaç paylaşım yapanlar ve hiç paylaşım yapmayanlarla dolu. Malum siyasilerimizin basit kınamaları da malumdur. Batı da bulunan vicdan sahibi insanların somut adımlar atmaya çalışması da takdire şayandır. İngiltere de okuldaki derslerini kırıp Filistin için yürüyüşe çıkan öğrenciler, Newyork’ta Mannathen köprüsünden yürüyüş yapan insan seli, İsveç’de toplanan Kofia müzik grubunun Gazze için yazdığı Leve Palestina (Çok Yaşa Filistin) şarkısı, Pink Floyd grubunun solistinin konserinde Gazze’ye destek vermesi ve daha sayamayacağımız gösteriler. Bu gidişle İsrail Dünya’nın en yalnız ülkesi olacak. Bunlar bazen Güneş’in Batı’dan mı doğacağını da düşündürmüyor değil.

İmanlı Duruşlar

Dünya Gazze’deki insanların her türlü bombalamaya karşı yaşadığı metaneti konuşuyor. İnsanlar eşini, çocuğunu, evini kaybetmiş ama ağızlarında tek bir söz bile isyan yok. Dim dik imanlarıyla insanlığa ve Müslümanlara ders veriyorlar. Elhamdülillah, Allah’tan geldik Allah’a döneceğiz, Allah için feda olsun, Hepimizden rabbimizden gelene razıyız gibi sözleri hepimiz videolarda gördük ve dinledik. Bu imani duruş Batı dünyasında İslam’a yönelen insanların sayısında artışa sebep olmuştur. Özgür Filistin elbet bir gün olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR