Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Gazze: Direnişin Sembolü

Gazze: Direnişin Sembolü

Bir ay süredir bombardımanın hedefindeki Gazze’nin direnişi artık bir sembol oldu. İnsanların onurlu duruşu ve sarsılmaz imanı ile herkesi derinden etkilemiştir. Bu güçlü duygudan etkilenen batılı binlerce insan İslamiyeti araştırmaya başlamıştır. Japonya’ya atılan bombadan daha fazlasının atıldığı Gazze’deki insanların dik duruşu hepimize ders niteliğindeydi. Çocukların metanetli ve cesur duruşu bizi kendimizden utandırdı. Müslüman ülke liderlerinin acizliğinin tescil edilmesi, vicdanlı halkların her gün protesto yapmalarına rağmen harekete geçirememiştir. Bu direnişi gören batılı ülkelerdeki insanlarda artık Siyonist İsrail’in yalanlarına inanmıyor ve fert fert Filistin’i destekleyen gösteriler yapılmaktadır.

İHH VE İNCİRLİK ÜSSÜ

5 Kasım tarihinde İHH’nın organize ettiği incirlik üssü etkinliği bir fiyasko ile sonuçlanmıştır. Plansız programsız şekilde yapılan gösteri de ne yazık ki insanlara biber gazı ve tomalarla müdahale edilmiştir. Farklı illerden gelen kilometrelerce yol yapan insanların istek ve arzuları istismar edilmiştir. Bunu yapan da yardım organizasyonlarında en önde yer alan bir kuruluşun bunu yapması çok üzücü bir durumdur. Gazze hiç kimsenin gereksiz şov ve prim yapacağı bir yer değildir. Somut adım alınmayacak hareketlerde bulunmak orda ki insanların durumunu ciddiye almamaktadır. Vicdanlı ve basiretli insanlar artık olayların arka planındaki durumları görebiliyor. Umarım daha düzgün ve etkili gösteriler yapılabilir.

YENİ BİR DÜZEN

G20 zirvesinde alınan kararlardan biri de Tek dünya devleti temasını hayata geçirmek. Televizyonda araştırmacı stratejist bir uzman Gazze için şu ifadeleri kullanmıştı. “ g20 zirvesinde alınan bir kararla İsrail Gazze de insanları bölgeden püskürtecek ve bu bölgede yeni bir kanal açılması sağlanacaktır. Bu kanal vasıtasıyla Hindistan’dan ve diğer bölgelerden gelen gemiler Süveyş kanalını kullanmayacak ve daha kısa zamanda ticari mallarını ulaştırabilecek.” Bu durum Mısır için büyük bir hezeyan olur. Ama ulus devletlerin söz hakkı olmadığı için eğer bu durum gerçekleşirse yapabilecekleri bir şey yoktur.

BOYKOTA DEVAM

Artık boykot kültürünü kazanmamız gerekiyor. Süreklilik çok önemli bir durumdur. Alışılmış çaresizlikten kurtulmalıyız. Benim yapmam ile ne değişecek, koskoca süper güç benim tepkimle mi zayıflayacak gibi sıradanlaşmış klişe sözlerden uzak olmalıyız. Kendi irade ve duruşumuzu göstermeliyiz. Karınca misali ateşi söndürmeyecek de olsa bir damla su götürmeliyiz. Selam olsun Gazze’nin onurlu ve ahlaklı insanlarına…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR