Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

G20 Zirvesi

G20 Zirvesi

Geliyor gelmekte olan...

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de dünyanın 20 büyük ekonomisi zirvede buluştu. Zirveye geçen yıl olduğu gibi Putin yine katılmadı. Hindistan ile sınır ihtilafı olan Çin devlet başkanı da zirveye katılmayanlar arasında.

Zirvede ekonomiden, iklim değişikliğine, uluslararası borç affından, çok uluslu şirketlerin vergilendirilmesine dair birçok tartışmalı konu konuşulmaktadır. Bütün insanlığı ilgilendiren zirvenin ana temasını ise “Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek” oluşturuyor. Daha öncede bazı yazılarımda da bahsettiğim dünya vatandaşlığı, tek millet ve tek din olgusundan bahsetmiştim.

Tek dünya devleti geliyor. Peki bu devleti kim yönetecek? Tabii ki Müslümanlar yönetmeyecek. Yeni bir özgürlük (köle) sistemini getirecekler. Bu konuda araştırmalar yapan bazı analizci, yazar ve düşünürlerin 2 yıldır sürekli dile getirdiği durum artık somut bir hüviyete kavuşmaya başladı. Bu iddialara zamanında ütopya ve yalan diyen insanlara yine fazla bir şey anlatamayız. Artık dünya da yeni bir döneme giriliyor. Hedeflenen şeyler sırası ile uygulanmaya koyuldu.

2030’lu yıllara kadar çok şey değişecek. Güç dengeleri yer değiştirecek ve farklı bir olayla karışılacağımız kesin. İnsanlar ekonomi, sinema, tiyatro, sosyal medya, futbol ve müzikle oyalanırken arka planda birileri planlarını devreye koymaya devam etmektedir. Yeni bir pandemi ve daha sonrasında farklı yaptırımlar gelebilir.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet bu sloganda bir yerlerden de tanıdık gelmiştir. Ferasetlenmemiz ümidiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR