Deniz ÖZTÜRK

Deniz ÖZTÜRK

VE BİR KARAKTER MESELESİ

VE BİR KARAKTER MESELESİ

Merhaba dostlar bugün sizlerle dürüstlük üzerine konuşmak istiyorum, insanların karakterinin en önemli özelliklerinden biri de dürüstlüktür. Ve dürüst insan kimdir? Her zaman doğruyu söyleyen ve gerçekçi davranan insandır bu davranışta bulunanlar insanların güveninin kazanılmasına yardımcı olurlar. Bu davranış, iş hayatında, kişisel ilişkilerde ve her türlü sosyal etkileşimde önemlidir.

Dürüstlük, insanların kişiliklerindeki en temel değerlerin başında gelir.

Bu nedenle, dürüst insanlar diğer insanlarla ilişki kurmakta daha rahat olurlar. Neden mi? insanlar, dürüstlük konusunda kendilerine güvenen kişilere daha fazla saygı duyarlar ve dürüst insanlara daha çok değer verirler.

Dürüstlük ve dürüst insanlar iş hayatında da son derece önemlidir. İş hayatında yalan söylemek, hile yapmak veya dürüst olmamak, bir işletmenin itibarını zedeleyebilir ve başarısızlığa neden olabilir. Dürüst olmayan bir işverenle çalıştığınız zaman sizde kendiniz değersiz olarak görürsünüz. Nitelikli girdiğiniz bir ortamda dürüst davranış sergileyen bir tutum var ise sizinde değeriniz zedelenir. Tüm bunların yanında, dürüst davranışlar işletmelerin güvenilirliğini ve saygınlığını da artırır.

Dürüstlük, bütün insanların kişisel hayatında da önemlidir. Dürüst davranan insanlar, diğer insanlarla ilişkilerinde daha mutlu ve sağlıklı bir ilişki kurarlar.

Ayrıca, dürüst olan insanlar, ilişkilerinde güven ve samimiyetin peşinden gitmeleri nedeniyle, daha gerçekçi ve yapıcı ilişkiler kurarlar.

Ve sonuç olarak, dürüst insan olmak, her alanda insanların saygısını kazanmanın en iyi yolu olarak değerlendirilir. Daima kazanan kişiler arasında olur dürüst insan ve böyle bir davranış insanların karakterlerine değer katan, toplumda örnek alınan insanlar arasında olur. Bu nedenle, dürüst insan olmak her zaman en önemli hedeflerden biri olmalıdır.

Ne olursanız olun ayakkabı tamircisi, fabrika işçisi, bir şirket müdürü, avukat, mimar ya da mühendis , bir işletme sahibi ve bir işveren hiç fark etmez en üst konumdan en halk içindeki bir çalışana kadar mesela bir sütçü dürüst insan olmak bizim kültürümüzdür. O zaman dostlar neden süte su katmak yerine sütün kaynağından komşumuza ikram etmeyelim. Haydi o zaman dürüstlük bulaştıralım. Güzel günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Deniz ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR