Deniz ÖZTÜRK

Deniz ÖZTÜRK

SONBAHARDA DİKKAT EDİN

SONBAHARDA DİKKAT EDİN

Merhaba arkadaşlar; bu hafta sonbahar için küçük bir bilgi vermek istiyorum.

Solunum sağlığı ile ilgili genel bir değinmek gerekiyor yaşam kalitemizi etkileyen önemli bir sağlık faktördür solunum yolları.

Özellikle solunum yollarıyla ilgili sorunların erken teşhis edilmesi çok önemlidir hangi sektörde çalışıyor iseniz ona uygun kişisel koruyucularla korunmalısınız, daha etkili tedavi ve yaşam kalitesinin artırılması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

SFT olarak adlandırdığımız, solunum sisteminizin nasıl çalıştığını değerlendiren bir test yöntemi vardır. Bu test sayesinde akciğerlerinizin ve solunum yollarınızın işlevselliği hakkında önemli bilgiler elde edilir.

Sizler birey olarak solunum sistemiyle ilgili sorunların genellikle ilk aşamada belirlenemeyebilir. Ancak ilerleyen dönemlerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen problemler olabilmektedir. İşte bu noktada SFT testinin önemi ortaya çıkmaktadır.

Erken teşhis sayesinde potansiyel sorunları daha ilk aşamada tespit ederek tedaviye daha hızlı başlanabilir. Bu da hem tedavi sürecini kolaylaştırır hem de yaşam kalitesini artırır.

İlk olarak yapmanız gerek mesleki testler yanında büyük abdest (gaita) testi olmalıdır.

Bu hafta kısa bir bilgi ile karşınızda oldu sağlığınıza dikkat etmeniz dileği ile iyi haftalar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Deniz ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR