İşte Konyaspor ile Fenerbahçe arasındaki tarihi istatistikler

İşte Konyaspor ile Fenerbahçe arasındaki tarihi istatistikler
Konyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 45 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 34 defa sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 8 kez kazandı. 3 karşılaşma ise berabere sona erdi. İşte detaylar

Öne çıkan notlar:

● Fenerbahçe'yi konuk ettiği son dört Süper Lig maçının üçünü kazanan Konyaspor (1M), daha önceki 18 iç saha karşılaşmasında aldığı galibiyet sayısını geride bırakmak istiyor (3G 2B 13M).

● Bu sezon Konyaspor'u konuk ettiği Süper Lig maçını 7-1 kazanan Fenerbahçe, bu rekabetteki son dublesini 2010/11'de yaptı.

● Süper Lig tarihinde golsüz eşitliğin çıkmadığı rekabetler arasında en fazla maça sahne olan eşleşme Fenerbahçe ile Konyaspor arasında (45 maç). İki ekibin bu stattaki son yedi karşılaşmasının beşinde taraflardan biri gol sevinci yaşayamadı (Konyaspor 2G-3G Fenerbahçe).

● Konyaspor'a konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kaybeden Fenerbahçe, üst üste üç deplasman mağlubiyetini en son Galatasaray'dan aldı (Aralık 2012-Ekim 2014).

● Bu sezon deplasmanda oynadığı 17 Süper Lig maçının 15'ini kazanan Fenerbahçe (2B), lig tarihinde bir sezonda en fazla dış saha galibiyeti alan takım konumunda. Bugüne kadar bir sezonda sarı-lacivertli ekibin 2023/24'te topladığı 47 deplasman puanından fazlasını biriktirebilmiş bir ekip yok (2020/21'de Fenerbahçe ile eşit).

● İstanbul takımlarıyla oynadığı son Süper Lig maçında Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup eden Konyaspor, bu şekilde üst üste iki galibiyet aldığı son süreci Ağustos 2022'de yaşadı ve o dönemdeki ikinci karşılaşmada Fenerbahçe'yi sahasında 1-0 yenmeyi başardı.

● Süper Lig'de oynadığı son 12 maçta da en az iki gol atan Fenerbahçe (toplam 30), kulüp tarihinin en uzun serisini yakalamak için sahaya çıkacak (Nisan-Ekim 2004).

● Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı sezonu geçiren Konyaspor santrforu Sokol Çikalleshi'nin (11), filelerini havalandıramadığı takımlar arasında Fenerbahçe'den (9 maç) daha fazla karşılaştığı tek rakibi Beşiktaş (11 maç).

● Dusan Tadic (9 gol & 12 asist) ile Sebastian Szymanski (9 gol & 10 asist) bu maçta gol atarsa, Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2010/11'den bu yana aynı sezonda hem gol hem de asist sayısında çift hanelere ulaşan ilk takım arkadaşları olacak.

● Bu sezon Süper Lig'de attığı gol sayısı (12) ile yakaladığı gol beklentisi değeri (3.9 xG) arasında pozitif anlamda en fazla fark olan oyuncu, Fenerbahçe forması giyen İrfan Can Kahveci (+8.1).


Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.