Yücel KEMANDİ

Yücel KEMANDİ

Söz Uçar, Yazı Kalırmış

Söz Uçar, Yazı Kalırmış

Söz uçar yazı kalırmış... Söz söyleyenin ağzından çıkmıştır ve onu yeniden sahibine iade etmek mümkün değildir.

Bu acziyet ancak yazmak ile giderilebilir.

Yazmak yaşadığını tutanaklara geçmektir.

Onu konuşma eyleminden ayıran şeylerden biri de budur.

Yazdığınızda hem geriye hem de ileriye doğru izler bırakırsınız,

Biz de bugün bunu yapmak istedik.

26.02.2019 yılında, bugünkü Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız seçim beyannamesinde, Konya için iddialı projeleri tüm kamuoyu ile paylaşmıştı.

Ben bugünkü yazımda o gün sayın başkanın kamuoyu ile paylaştığı projelerini hatırlatıp bu konu ile ilgili okurlarımın sorularını sayın başkana sormak istiyorum.

Sayın başkan o gün

“Konya’mızı huzurun ve mutluluğun başşehri yapacağız” demişti.

Konya'da huzur ve mutluluğu sağlayabildik mi? Büyük şehirlerdeki suç oranındaki durumumuz nedir?

"Her yaştan hemşerimize dokunacağız. Aldığımız bu emaneti, kendi emanetimiz bileceğiz. Planlı olarak gelişeceğiz ve her şeyden önemlisi Konya’mızı sizlerle birlikte yöneteceğiz” demiştiniz.

Sayın başkan bizimle Konya'yı nasıl yönettiniz? Öğrenmek istiyoruz. Hangi projenizi bize sordunuz onu da merak ediyoruz.

"KOSKİ – Altyapı Yatırımları yapacağız" demiştiniz. Konya Kanalizasyon Master Planı çerçevesinde yağmur suyu taşkın sorununu çözeceğinizi belirtmiştiniz. Mavi Tünel çıkışına 25.8 megawatt gücünde Hidroelektrik Santrali kuracağınızı da anlatmıştınız.

Konya merkeze hangi altyapıyı yaptınız. Yağmur suyu taşkın sorunu çözüldü mü?

2019 yılında Konya'da suyun bir metreküp fiyatı 3,79 TL idi bugün 18.39 TL (KDV-ÖTV ve Atık Su Hariç), 16 m³/Ay ve üzeri 26.10 TL olmuş. Hidroelektrik Santrali akıbeti ne oldu?

Konya’nın uzun yıllardır hasretini çektiği METRO yatırımının hükümetin ikinci 100 günlük eylem planında yerini aldığını söylemiştiniz.

Metro ne oldu sayın başkanım?

Şehrin en işlek ulaşım aksında kalan Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni Aksaray-Ankara kavşağına taşıyacağınızı açıklamıştınız.

Yeni otogar projenizden vaz mı geçtiniz sayın başkanım?

Adliye’ye kadar devam eden tramvay hattını Şehir Hastanesine kadar uzatacaktınız, bu projeniz de henüz olmadı galiba başkanım.

Büyükşehir Stadyumu’ndan başlayarak mevcut otogar, Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinden Yeni Otogara uzanan tramvay hattını bu dönemde tamamlayacağınızı, ayrıca bu hat ile Organize Sanayi Bölgelerine ulaşımı kolaylaştıracağınızı ifade etmiştiniz. Tabi bu projenin akıbetini de öğrenmek istiyoruz sayın başkanım.

Aksaray Yolu’nda yaklaşık 3 bin araçlık Yeni Kamyon Garajı yapacağınızı söylemiştiniz bu proje hangi aşamada acaba? Bunu da açıklarsanız seviniriz başkanım.

Büyük bir müjde daha vermiştiniz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-TOKİ işbirliğiyle Konya’ya yeni sosyal konut kazandırmak için çalışmalara başladığınızı, Beyhekim Hastanemiz civarında yapılacak konutlar ve sosyal donatılarla dar gelirli hemşerilerimizin konut edinmelerini kolaylaştıracaktınız. İlk etabında 1.000 daire yapmayı hedefliyoruz bu önemli yatırım Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun demiştiniz.

İnşallah bu proje olmuştur diye düşünüyoruz sayın başkanım.

Mevlana Müzesi ile Bedesten arasında kalan ve görüntü itibariyle Konya’ya yakışmayan Mevlana Çarşısı’nı ve Altın Çarşı’yı yıkacağınızı, yerine daha kullanışlı bir çarşı ile meydan oluşturacağınızın müjdesini de vermiştiniz; o proje gerçekleşmiş. Konyalı hemşehrilerimiz bu proje için emeği geçenlere teşekkür ediyor sayın başkanım.

Konya’nın kuzeybatısında yer alan ve “Cephanelik” olarak bilinen 3 milyon 521 bin metrekare alanda yeni bir yerleşim yeri inşa edecektiniz galiba.

Okurlarımız bu projenizi de soruyor başkanım.

Şehir merkezi içinde yer alan eski stadyumun yerine 102 bin 484 metrekare alan üzerinde kurulacak Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesinin proje çalışmaları büyük bir bölümü cami hariç dört defa bozulup yapıldıktan sonra zannedersem bitmek üzere, bunu da Konyalı okurlarım görüyor sayın başkanım.

"Ağır Bakım olarak bilinen Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan Lojistik Komutanlığımıza ait alan Millet Bahçesi için belediyemize tahsis edildi. Burada yapacağımız Millet Bahçelerimiz Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştınız.

Bakın, hemşehrilerimiz bu konuda ne diyorlar. "Belirtilen alana çivi çakılmadı o alanı başkan 5 katlı imara açtı" diyorlar siz ne dersiniz başkanım.

"Sürdürülebilir bir Turizm Planı’nı hayata geçireceğiz. Çatalhöyük, Kilistra, Beyşehir, Seydişehir, İvriz, Meke Gölü, Akşehir gibi turizm değerlerimizi tanıtarak ve merkeze gelen turistleri ilçeler yönlendirmeyi amaçlıyoruz" demiştiniz bu konuda Çatalhöyük Tanıtım Merkezi dışında ne yaptınız tekrar size oy vermek için bunları da öğrenmek istiyoruz başkanım.

“Merkez ilçe belediyelerimizle birlikte lise öğrencilerimizi uçakla günübirlik Çanakkale’ye götürüp getirmeyi hedefliyoruz" demiştiniz. Kaç öğrencimizi Çanakkale’ye götürdünüz? Bizim çocukların bu konudan haberleri neden olmadı başkanım.

Bugünlük bu kadar haftaya diğer projelerinizi yazmaya devam edeceğiz sayın başkanım.

Not: Sorularımıza sayın başkandan cevap gelirse haftaya cevapları burada yazacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Yücel KEMANDİ Arşivi
SON YAZILAR