Yücel KEMANDİ

Yücel KEMANDİ

Hayvan Çiftliği!

Hayvan Çiftliği!

ABD ile ilişkilerimiz neden bozuldu? İstedikleri gibi davranmadık.

Bu dönemde bozulmasa daha iyi olurdu diyenleri duyar gibiyim.

Ancak ben farklı düşünüyorum,

İyi ki bozuldu. Bozulmasa ABD bizi kullanmaya devam ederdi, onun için ABD ile ve Avrupa’yla ilişkilerin bozulması bizim hayrımızadır.

Türkiye NATO’nun ikinci kuvvetli ülkesi. Bu doğru. ABD’nin de en önemli silah pazarlarından birisi Türkiye. Bu da doğru.

Sizce ilişkilerin bozulmasından kim zararlı çıkar?

İlişkiler bozulmasa savunma sanayiinde yerlilik oranı %80’lere çıkar mı?

Savunma sanayiinde yerlilik oranı %80 lere çıkınca ne olur? Türkiye Pazar olmaktan çıkar. ABD nin istediği silahı verip istemediğini vermeme gibi şartlarına boyun eğmeyecek. Madem veremiyorsun, peki o zaman demeyecek bir Türküye doğar,

Kısaca aramız açılınca Türkiye’nin ABD’ye bağımlılık ilişkisi azalacak.

Hepsi bu mu? Elbette değil.

ABD, Suriye sınırlarımız boyunca bir Kürt devleti kurma projesi uygulayamayacak. On binlerce tır dolusu silah ve mühimmat PKK ya veremeyecek. Binlerce PKK’lı özel olarak eğitemeyecek.

ABD 15 Temmuz’da TBMM’yi bombalattı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni hedef aldırdı. Ülkenin dört bir yanında tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle darbe yapmaya kalkışanları organize etti. Bu dönemde ABD ile aramız çok iyiydi güya.

Aramız açılınca tam bağımsız Türkiye’ye ABD bunların hiç birisini yapamayacak.

Bu ambargodaki S400 işin bahanesi.

Türkiye’nin istediği patriotları Türkiye’ye vermeyen kim? Hem vermeyeceksin sonra da Türkiye başka yerden ikame edince yaygara yapacaksın.

Peki bu müttefiklik ilişkisine sığar mı?,

Onun için ABD ile ilişkilerin bozulması her zaman için Türkiye’nin lehinedir.

Her tarafı ateş çemberi bir ülkeye “hava savunman olmasın” demenin anlamı nedir, “senin savunmasız kalmanı istiyoruz!” demek değil midir?.

Peki neden?

Çevremizdeki her ülkede olan hava savunma sistemi Türkiye’de olmayacak ve açık hedef haline geleceğiz, sonrada ABD gelir bizi kurtarır diye yalvaracağız.

ABD kısaca bize, NATO müttefikiyiz vs. kendinizi kandırmayın. “Müttefiklik yok, hasımız, düşmanız ve seni çökertmek istiyoruz” diyor. Bunu anlamakta ne olur geri durmayalım.

Bu doğru olabilir mi? ABD ile aramız iyi olursa sonuç budur diyebilir miyiz? İsterseniz ABD ile ilişkilerimiz iyi olduğu dönemde yukarıdaki yazdıklarıma ilaveten başımıza gelenlerden sadece bir kaçını burada yazmak istiyorum.

Türkiye’yi “Küçük Amerika Yapacağım” diyen Adnan Menderes’in başına gelenleri, ABD ne derse yapan Süleyman Demirel dönemindeki Türkiye’nin durumunu sakın unutmayalım. 28 Şubat süreci öncesi denk bütçe ve milli ekonomiden rahatsız olan ABD’nin yaptıklarını iyi okuyalım.

Bu millet ne badirelerden geçti. Bu milleti Allah’ın izni ile kimse çökertemez. En zayıf zamanlarımızda hepsi birden geldiler. Geldikleri gibi gittiler. Şimdi mi çökeceğiz… Onun için bırakın ABD ile ilişkilerimiz bozulsun.

Peki, bu güne kadar ABD ilişkilerimiz iyiydi de ne oldu?

ABD’nin uzun yıllardan beri iyi ilişki ve müttefiklik içinde bulunduğu Türkiye yerine bir terörist yapılanma üzerinden bölgede dengeleri yeniden kurmaya çabalamadı mı?

Bugünlerde ABD ilişkilerimiz bozulursa Türkiye’nin savunmasının çökeceği, ekonomisinin zarar göreceği gibi birtakım değerlendirmelerde bulunanlar hayal görüyorlar.

Doğru olan bugünden itibaren tarihimizin değişik zamanlarında olduğu gibi tek vücut olmalıyız.

Aklıselim ile hareket edeceğiz. Haklı davamızı savunacağız. Türkiye’nin ve milletimizin hak ve menfaatlerini üstün tutacağız.

Burada artık muhalefet ve eleştiri olmaz. Bu açık haksızlığa karşı tavrımızı ortaya koymazsak başımızdaki sıkıntıyı anlamamış ve kurtulma yolunu arama çabasına girmemiş oluruz.

Benim bu yazdıklarıma inanmayanlar, hayal gibi görenler, ya da bu başlıkta nerden çıktı diyenler.

Siyonizm’in çalışma şekillerini lütfen araştırsınlar.

Bunu yapmazlarsa İngiliz yazar George Orwell tarafından 1945 yılında yayımlanan Hayvan Çiftliği” adlı romanı okusunlar.

Ya da Hayvan Çiftliği filmini izlesinler.

Türk – ABD ilişkilerinin bizim tarihimize yakışır bir şekilde ilerlemesi gerekir. Ancak kuralları milli siyaset izleyerek bu asil millet koymalı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yücel KEMANDİ Arşivi
SON YAZILAR