Namık CEYHAN

Namık CEYHAN

TÜRK’ÜN ZAFER AYI

TÜRK’ÜN ZAFER AYI

Türk tarihinde zaferler denildiği zaman, hep ağustos ayı öne çıkar. Tarihte ağustos ayının ayrı bir özelliği, ayrı bir önemi vardır. İşte Türk tarihindeki bu zaferler ve her zafer sonucu Türk milletinin yeniden dirilişi ve tarihi yeniden yazdığı günler:

01 Ağustos 1571 Kıbrıs Zaferi;

11 Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi;

23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşı;

23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferi;

24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi;

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, Anadolu’ya ilk adım.

29 Ağustos 1521 Mohaç Zaferi;

26–30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz zaferi ve düşmanın yurdumuzdan temizlenmesi.

Ağustos ayında kazanılan bu zaferler hem Türk milleti, hem de İslam adına büyük önem arz etmektedir. Bu zaferlerin içerisinde iki zafer var ki hem Türk tarihine, hem de dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.

1071 Malazgirt Zaferi ile Türkler Anadolu’da yeni bir vatan kurmuştur. Günlerden cumadır. Aylardan ise Ağustos… Orduyla birlikte Sultan Alparslan’ın himayesinde kılınan Cuma namazından sonra, Türk ordusu 1071 de Malazgirt Meydan Muharebesine başlar ve zaferle bu mücadeleden çıkar.

“Ya Allah, Bismillah, Allahü Ekber.”

Türk milletine bu zafer ve diğer zaferleri kazandıran güç bu dizelerde saklıdır. Türk’ün gücü ve cesareti, İslam’ın ahlak ve fazileti bir araya gelince Allah’ın izniyle zaferler kaçınılmaz olmuştur.

Türk tarihindeki diğer önemli bir zafer ise 26-30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde emperyalist işgalcilere karşı verilen Büyük Taarruz Zaferidir. Türk askerleri, 26 Ağustos sabaha karşı Afyon Kocatepe’de başlayıp 30 Ağustos’ta Kütahya Dumlupınar’da sona eren büyük taarruz meydan muharebesini zaferle kazanmıştır.

İşte tarihi zaferlerle dolu Türk milleti, büyük önder Atatürk’ün Liderliğinde 23 Ağustos 1921 de Sakarya Zaferiyle başlayan “Türk’ün Kurtuluş Mücadelesini” 30 Ağustos1922’de Büyük Taarruzla devam ederek, düşmanın 9 Eylül’de İzmir’de denize dökülmesiyle sonuçlandırmıştır.

Tarih boyunca dünya milletlerine savaşın bütün inceliklerini öğreten, mazlum milletlere örnek olan, kolunda bükülmez kuvvet, kafasında kudret ve ilim, yüreğinde sarsılmaz iman gücü olan Türk milleti, tarihi vatanseverliğin, cesaretin, faziletin vazgeçilmez kalesi ve timsali olduğunu her durumda ispat etmiştir.

Anadolu'nun kapılarını 26 Ağustos 1071 yılında İslam'a açan Malazgirt Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzda var olan yüksek inanç ve ruhun, bugün de çok iyi anlaşılması gerektiğine inanıyorum. Bağımsızlık uğruna kazanılan bu büyük zaferlerden ilham alarak Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha fazla güçlendirmek, adaletimizi daha çok sağlam kılmak ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bizi üzen; uğruna kan dökülen can verilen kutsal vatan topraklarının- bir zamanlar düşman saflarında yer alan- yabancı ülke vatandaşlarına para karşılığı satılması, Türk vatandaşlığının kolayca yabancılara verilmesi. Bu işlerin bu kadar basite indirgenmesi. Aziz atalarımızın inşallah kemikleri sızlamıyordur.

Zaferler çok kolay kazanılmıyor, bir millet yoktan, yeniden var ediliyor. İşte bize Türklüğün son kalesi olan Anadolu’yu yoktan var eden binyıldır savunan, yılmadan yorulmadan zaferden zafere koşan, ilk günkü aşkla silahların, tankların, topların önüne kendini atan, gözünü kırpmadan ölüme giden, Sultan Alparslan’dan Fatih Sultan Mehmet’e, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Paşaya ve silah arkadaşlarına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten günümüze kadar, bu toprakları bizlere ebedi vatan kılan ülkenin kurtuluşunda, kuruluşunda ve birliğinin korunmasında varlığını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah.

Bizlerde atalarımıza layık bir millet olarak, kutsal vatan topraklarına her zaman sahip çıkmak, ülkemizi bölmemek ve böldürtmemek, birlik ve bütünlüğümüze kastedecek, istiklalimizi ve istikbalimizi tehlikeye düşürecek her türlü iç ve dış oyunlara karşı her ahval ve şeraitte uyanık olmak zorundayız artık. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık CEYHAN Arşivi
SON YAZILAR