Dr. Tufan Soydabaş

Dr. Tufan Soydabaş

İyi bir alışkanlığı tekrar ederseniz, geliştirirsiniz

İyi bir alışkanlığı tekrar ederseniz, geliştirirsiniz

Sizinle bu hafta kişisel gelişim ile ilgili başarılı insanların günlük alışkanlıkları adı altında Brian TRACY'nin videosundan çıkarımlarımı paylaşacağım. Arzu edenlerin videonun tamamını izleyebilirler. Yazımın bitiminde linki paylaşacağım. “Aristoteles derki yaptığınız her şeyin %95’i alışkanlıklarınızın sonucudur tabii kötü alışkanlıklar yerine iyi alışkanlıklar oluşturmak lazım. Bütün alışkanlıkları öğrenebilir ama oturabileceğinin kanıtlanması elbette mümkündür. Aslında burada iyi bir alışkanlığı kötü bir alışkanlıkla yer değiştiriyorsunuz. İyi bir alışkanlığı sürekli tekrar ederseniz geliştirirsiniz. İyi alışkanlıklara örnek verirsek

1. GÜNLÜK HEDEF BELİRLEME ALIŞKANLIĞI edinmek bu şu demek her gün hedef diyebileceğiniz küçük hedef alışkanlıklarını geliştirin küçük bir deftere bu küçük ufak listeleri yazın. Her gün başarmayı hedefleyeceğiniz her küçük hedefin listesini yapın

2. SONUÇ ODAKLI OLMAK sonuç odaklı insanlar şu an yapabilecekleri en önemli şeyleri düşünürler. Tabi burada önceliklerinizi tasnif edin. Önceliklerinizi tamamlamak için kendinizi disiplinize edin yani listenizdeki öncelikleriniz tamamlanmış olsun.

3. Geliştirebileceğimizi alışkanlık ise, İNSAN ODAKLI OLMAK… Başkalarına nasıl yardım edebilirim. İnsanlar benim için benden ne gibi şeyler ister. Aynı zamanda bu ufak bir depresif bir durumunuz varsa ondanda kurtulmanız bakımından çok yaralı olacaktır.

4. Bir alışkanlık ise SAĞLIK ODAKLI OLMAK. Bu şu demek sağlıklı yemekler yemek düzenli bir hayat sağlık için egzersiz yapmak bunları göz önünde bulundur.

5. Bir diğer alışkanlık KAREKTERLİ VE DÜRÜST OLMAKTIR. Her ne pahasına olursa olsun doğruyu söylemektir.

6. Son alışkanlık ise KİŞİSEL DİSİPLİN’dir. Kişisel disiplin temel bir alışkanlıktır. Bu yapmanız gereken şeyi, yapmanız gerekeni zamanında yapma becerisidir. Bunu herkes başarabilir. Sürekli ve düzenli tekrar edilirse bu beceri kazanılır.

En önemli hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için göstereceğiniz çabadır. Bu çaba alışkanlıklarınızın yer etmesi ve otomatikleşmesi bakımından onu her gün tekrar etmek en önemli motivasyonunuz olmalıdır. Esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Tufan Soydabaş Arşivi
SON YAZILAR