Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

Av. İbrahim Cihat TANRIKULU

BAŞBUĞ’UN YOLUNDA YENİ YIL

BAŞBUĞ’UN YOLUNDA YENİ YIL

Yeni bir yıla daha girerken hayat, zaman su gibi akıp geçiyor. 31 Aralık günü saat 23:59’dan 00:00 olduğunda değişen ise sadece rakamlar oluyor.

Asgari ücrete gelen yüzde kırk dokuz zam ile beraberinde; vergilerden tutun, akaryakıta, market alışverişlerine de yüzde yüze varan zamlar maalesef yeni yılda da bizleri karşılıyor.

Yani rakamlar her anlamda değişiyor. Maalesef ki vatandaşımız lehine değişen bir rakam ise akıllara gelmiyor.

Ülkemizde hayat pahalılığı ve enflasyonun zirve yaptığı, depremlerin çok can aldığı, salgın hastalıkların etkisini sürdürdüğü, şehit haberlerinin son bulmadığı bir yılı geride bırakırken; dünyada çocukların öldüğü, savaşların hüküm sürdüğü bir yılı geride bırakıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında; ülke ve yönetenlerin daha gayretli, daha adaletli, insanlarımızın da gelecek günlere daha umutla baktığı yepyeni bir başlangıç şuuru ile ‘’atiyi karanlık görüp azmi bırakmadan’’ gelecek yüzyıllara yürümek gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir coşku ve Cumhuriyetimizin kurucusuna olan minnetle Türk topraklarında oynanması gereken Süper Kupa Finali maddi kazanç hırsıyla Arap çöllerine taşınmıştı.

Yüz yıl önce bize cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK’ü saygı ile anarken; Türk milletinin kırmızı çizgilerinin tartışma konusu yapılması da maalesef bizleri üzmüştür.

Türk milleti şanlı tarihi boyunca bağımsız ve hür yaşamış, manda ve himaye altına girmeye, her türlü dayatma ve baskıya karşı ise ölümü göze almış bir millettir.

Cumhuriyetin 100. Yılında; maddi kazanç hırs ve saikiyle Arap çöllerine taşınan Süper Kupa Final maçına ilişkin organizasyon maalesef başından hatalı gerçekleştirilmiş ise de; Atatürk ve milli değerlerimizden taviz vermeyen, dimdik duran, Atatürk’ü ve milli değerlerimizi pazarlık konusu yapmayan Galatasaray ve Fenerbahçe camiası ve bu konuda tek yürek olan Yüce Türk Milleti bir kere daha en büyük saygıya mazhar olmuştur.

Öyle bir zaman olmuştur ki, bundan 100 yıl önce kenetlenen Türk Milleti bugün de ülkemizin kurucusu Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK etrafında kenetlenmiş ve milli değerlerinden asla taviz vermemiştir.

Tarihi şanlı geleceği şanlı milletimiz aynı milli bilinç, birlik ve beraberlik içerisinde olup, çok daha fazlasını hak etmektedir.

En mutlu, en huzurlu, en sağlıklı ve refah yıllar sizlerin olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. İbrahim Cihat TANRIKULU Arşivi
SON YAZILAR