Taze limonları 1 yıl boyunca küflenmeden saklama yöntemi. Limonlar asla küflenmiyor ve taze kalıyor

Taze limonları 1 yıl boyunca küflenmeden saklama yöntemi. Limonlar asla küflenmiyor ve taze kalıyor
Herkesin bilmesi gereken limon saklama yöntemi

Bu basit yöntemle, taze limonlarınızı 1 yıl boyunca küflenmeden saklayabilir ve her zaman taze limon aromasını yemeklerinize katabilirsiniz. Artık limonların çabucak bozulmasından endişe etmenize gerek kalmayacak. Deneyin ve farkı siz de göreceksiniz!

Limon, mutfaklarımızın vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Ancak, taze limonları uzun süre saklamak her zaman kolay olmamıştır. Limonların çabucak küflenmesi ve kuruması, birçok kişinin başını ağrıtan bir sorun olmuştur. Ancak endişelenmeyin, çünkü size mükemmel bir çözüm sunuyoruz. Taze limonları 1 yıl boyunca küflenmeden saklamanın pratik ve etkili bir yolu var.

LİMONLARI ZAMANA BIRAKIP ÇÖP OLMASINA İZİN VERMEYİN

Limonları sıcak bir ortamda bıraktığınızda hızla bozulabileceği gibi soğuk bir ortamda bıraktığınızda da dış kabuğu sertleşir. Bu durumda limonu sıkmak zorlaşırken, tadı da yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Ucuz dönemde fazla fazla limon satın alarak kolaylıkla limon suyu saklayabilirsiniz. Böylece salatalara, çorbalara ve bitki çaylarına hemen ekleyebileceğiniz limon suları da hazırlanmış olur.

LİMON NASIL SAKLANIR?

İlk olarak limonları güzelce yıkayın. Ardından kurutun. Kilitli bir poşetin içine limonları koyarak dondurucuya atın. Donduktan sonra buzluktan çıkarıp ikiye bölün ve suyunu sıkın. Buz küplerinin içerisine limon sularını dağıtıp yeniden dondurucuya kaldırın. Dondurucuda donduktan sonra buz küplerini çıkarıp bir kilitli poşete yerleştirip yeniden buzluğa koyun. Bu yöntemle birlikte 1 yıla yakın bir süre limonu saklayabilirsiniz.

DİLİMLER HALİNDE LİMON NASIL SAKLANIR?

Dilimler halinde limon saklamak istiyorsanız da bir streç filme sararak buzluğa kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bir kavanozun içerisine yağlı kağıt sarılı şekilde de saklama şansına sahipsiniz. Ancak limonun suyuna ihtiyaç duyuyorsanız bu yöntem çok önerilmez.

LİMON KABUĞU NASIL SAKLANIR?
Limon kabuğu saklamak da mümkün. İlk olarak bir kavanozun içine tuz doldurun. Daha sonra bir limonu X şeklinde kesip kabuklarını soyun. Limonu ikiye ayırıp ortasına bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Diğer yarısını da tuzla doldurun. Suyunu sıktığınız limonu kavanoza yerleştirip 2-3 gün bekletin. Limonları kullanacağınızda yıkayıp posalarını çıkartın. Kabuklarını doğrayıp buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz. - Kaynak: haberciniz

İlgili Haberler

Kaynak:BBN