Makarnayı doğru pişirmenin yöntemi. Uzman aşçılar makarnaya lezzet katan tüyoları anlattılar

Makarnayı doğru pişirmenin yöntemi. Uzman aşçılar makarnaya lezzet katan tüyoları anlattılar
Makarna pişirirken bilmeniz gereken lezzet tüyosu: Makarna böyle çok daha lezzetli oluyor

Makarna pişirirken bilmeniz gereken incelikler; Makarnayı Doğru Pişirmenin Püf Noktaları: Uzman Aşçılardan Lezzet Tüyoları

Makarna, dünyanın en popüler ve sevilen yemeklerinden biridir. Basit ve lezzetli olmasıyla her yaştan insanın favorisi olan makarna, doğru şekilde pişirildiğinde adeta bir şölen haline gelebilir.

Peki, makarnayı lezzetli ve tam kıvamında pişirmenin püf noktaları nelerdir?

  • Makarnayı pişirmeden önce paket üzerinde yazan talimatları okuyun.
  • Makarnayı pişireceğiniz tencerenin kapağını açık bırakın.
  • Makarnayı pişirirken ara ara karıştırın.
  • Makarnayı pişirirken fazla su eklememeye dikkat edin.
  • Makarnayı pişirme suyuna bir tutam şeker ekleyebilirsiniz.
  • Makarnayı pişirirken bir damla sirke ekleyebilirsiniz.

Bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak siz de her seferinde lezzetli ve tam kıvamında makarna pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

hq720-001.jpg

LEZZETLİ MAKARNA TARİFİ

Bol Soslu Peynirli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram makarna (Yarım paket)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 ml makarna suyu (Yarım çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 100 gram rendelenmiş kaşar (1 kase)

Bol Soslu Peynirli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı paketin üzerinde yazan süreye göre haşlayın.
  2. Zeytinyağı ile birlikte soğanı ve sarımsağı tavaya alıp kavurun.
  3. Domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Makarna suyu,baharatlar ve kremasında ekleyip karıştırın.
  5. Kaşar peynirini de sosa ilave edin.
  6. Son olarak makarnayı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun

İlgili Haberler

Kaynak:BBN