Kimsenin dikkat etmediği tehlikeye dikkat çekti. Canan Karatay uyardı! Patatesi sakın böyle yemeyin

Kimsenin dikkat etmediği tehlikeye dikkat çekti. Canan Karatay uyardı! Patatesi sakın böyle yemeyin
Patates kızartmasıyla ilgili uyarı

Patates, sağlıklı beslenme programlarının vazgeçilmez bir parçası olarak görülebilir. Ancak patatesin doğru şekilde pişirilmediği durumlarda içerdiği nişasta ve şekerin vücutta olumsuz etkilere yol açabileceğine dikkat çekildi

haber7.com'daki habere göre; İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, patates kızartması ve yanında kullanılan soslar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Canan Karatay, aileleri çocukların patates kızartması alışkanlığı için uyardı: "Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. " dedi.

Karatay, ketçabın ise bağımlılık yaptığını söyledi. "Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. " ifadelerini kullandı.

Patatesin yalnızca kızartma şeklinde yenildiği zaman tehlike arz ettiğini vurgulayan Karatay, patates severlere haşlama patates salatasını tavsiye etti.

maxresdefault-004.jpg

Prof. Karatay, Patatesin içerisindeki guluten ve nişastadan dolayı şeker hastaları ve guluten hassasiyeti olanların tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.

PATATES KIZARTMASININ ZARARLARI

Patates kızartması, birçok kişi tarafından sevilen lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Ancak, düzenli olarak tüketildiğinde sağlığımıza olumsuz etkileri olabileceği unutulmamalıdır. Patates kızartmasının zararları konusunda bilinçli olmak, sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek için oldukça önemlidir.

Öncelikle, patates kızartması yüksek kalori ve yağ içeriğine sahiptir. Bu durum obeziteye ve kilo alımına zemin hazırlayabilir. Ayrıca, düzenli olarak tüketildiğinde kolesterol seviyelerini artırarak kalp ve damar hastalıklarına yol açabilir. Bunun yanı sıra, patates kızartması yüksek miktarda trans yağ içerdiği için sağlıksız bir besin olarak kabul edilmektedir.

Ayrıca, patates kızartması yüksek miktarda sodyum içermektedir. Bu durum da yüksek tansiyon ve böbrek hastalıkları riskini artırabilir. Ayrıca, patates kızartması yüksek glisemik indekse sahip olduğundan kan şekerinin hızla yükselmesine neden olabilir ve diyabet riskini artırabilir.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN