Kabak tatlısının daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo; Bu teknikle hazırlanan kabak tatlısı asla erimiyor

Kabak tatlısının daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo; Bu teknikle hazırlanan kabak tatlısı asla erimiyor
Kabak tatlısı hazırlarken bilmeniz gereken tüyolar: Kabak tatlısı çok daha lezzetli oluyor ve lezzeti artıyor

Kabak tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, bazen kabak tatlısı pişirildikten sonra beklediği halde eriyebilir ve istenmeyen bir görünüm kazanabilir.

İşte bu durumu engellemenin ve kabak tatlısının daha lezzetli olmasını sağlamanın birkaç püf noktası bulunmaktadır.

İŞTE KABAK TATLISI TARİFİ

Kabak Tatlısı Malzemeler;

  • 600 gram balkabağı
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 adet karanfil

maxresdefault-003.jpg

Kabak Tatlısı Yapılışı;

  • Yeşil ve sert kısımları da dahil olacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
  • Bol su içinde yıkadığınız kabakları tencereye koyun.
  • Üzerine toz şeker ile karanfili ekleyip 1 saat civarında ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin.
  • Bazen kabaklar cinsine göre sularını salmazlar bu durumda su ilave edelim ve kabakları 50 dakika ateşte pişirelim.
  • Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılık hale geldikten sonra dağılmadan servis tabağına alalım.
  • İnce kıyılmış ceviz içiyle servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Kabak Tatlısının Püf Noktaları;

  • Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla kadar limon suyu ekleyerek koyulaştırabilirsiniz.
  • İyi bir kabak tatlısı için en az 3 saat beklememiz gerekir. Böylece kabak şekerle tam özleşecektir.

Kabak tatlısının daha lezzetli olmasını sağlayan tüyolar sayesinde, herkes evinde kolaylıkla lezzetli bir kabak tatlısı yapabilir.

Kaynak:BBN