Bulgurun lezzetini kaçıran hata; Lezzetli bulgur pilavı pişirmek için mutlaka bilmeniz gereken tüyo

Bulgurun lezzetini kaçıran hata; Lezzetli bulgur pilavı pişirmek için mutlaka bilmeniz gereken tüyo
Lezzetli bulgur pilavı pişirmenin sırrı

Bu püf noktaları dikkate alarak bulgur pilavınızı çok daha lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz.

Bulgur pilavı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu bilgiler sayesinde çok daha lezzetli bir bulgur pilavı pişirebileceksiniz. İşte bulgur pilavı yaparken bilmeniz gereken püf noktalar:

Bulgur Pilavı pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları sizlerle paylaşacağız. İster bulgur pilavı ister çiğ köfte isterseniz mercimek köftesi yapın mutlaka kaliteli bulgur kullanmayı tercih edin.

PİLAV PİŞİRİRKEN BİLMENİZ GEREKENLER

Bulgur pilavını pişirirken su kaynadıktan sonra ocağın altını kısmak gerekmektedir. Eğer bu yapılmazsa bulgurlar pişmeden suyunu çekecektir. Bu nedenle de bulgurlar çiğ kalacaktır. Bulgur pilavının lezzeti de kaçmış olacaktır.

BULGUR PİLAVINI YAPARKEN ÇEŞME SUYU KULLANMAYIN

Bir diğer hata da bulgur pilavı yaparken çeşme suyu kullanılmasıdır. Bu hatadan da vazgeçmek gerek. Çünkü çeşme suyu kireçli olduğu için yapılan bulgur pilavının lezzetini kaçıracaktır. Aynı uyarıyı pirinç pilavı yaparken de dikkate almanızda fayda var.

BULGURU YIKAMAKTAN VAZGEÇİN!

Boldhaber.com'da yer alan bilgilere göre; Büyük bir hatada bulguru pişirmeden önce yıkamak. Bulguru pirinç gibi suda bekletmeye veya yıkamaya gerek yoktur. Eğer bulguru yıkıyor veya suda bekletiyorsanız yapacağınız bulgur pilavı çok lezzetsiz bir pilav olacaktır.

LİMON SUYU MUCİZESİNDEN YARARLANMALISINIZ!

Öte yandan çok sayıda usta aşçı lezzetli bulgur pilavı yapmak için malzemeleri eklerken 1 tatlı kaşığı limon suyu da eklemektedir. Limon suyu eklenen pilav çok daha lezzetli olmaktadır. En azından 1 kez bu şekilde pilav yapan bir daha vazgeçememektedir.

hq720.jpg

EN PRATİK BULGUR PİLAVI TARİFİ

Şimdi de sizlere kolay bir şekilde yapabileceğiniz bulgur pilavının tarifini vereceğiz.

Bulgur pilavı için malzemeler

2 su bardağı kadar pilavlık bulgur
2 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıya
1 çay kaşığı tuz, kırmızı biber
3 su bardağı su

BULGUR PİLAVININ TARİFİ

Domates, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayalım. Sonrasında Tencereye sıvıya veya tereyağı atın, üzerine doğradığınız soğanları ve sarımsağı koyup karıştırarak renk değiştirene dek pişirin. Soğanlar biraz pişince önce sulandırdığınız salçayı ardından da domatesleri atıp pişirin. Bulgurları iyice yıkayıp, süzüp tencereye ekleyin. Tuz, kırmızı biber ekleyip iyice karıştırın. Ardından pilavın suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakikada pişirmek yeterli olacaktır.

SERVİS ÖNERİSİ

Pilavı servis etmeden önce 10 dakika kadar daha kapağı kapalı şekilde dinlendirmenizi öneririz.

Deneyecek herkese afiyet olsun.

Ayrıca bulgur pilavınızı yoğurt, salata ve mercimek çorbasıyla servis edebilirsiniz. Kefir de iyi bir seçenek olabilir.

Kaynak: Haberciniz.biz

Kaynak:BBN