Sınav hayatın sonu değildir

Sınav hayatın sonu değildir
LGS öncesinde öğrencilere sınav kaygısı konusunda uyarılarda bulunan Çocuk ve Genç Psikiyatristisi Uzmanı Dr. Zeynep Esenkaya Usta, “Evet sınavlar birer kapı, birer fırsat fakat hayatın sonu olmadığını hem ebeveynlerin hem de gençlerin anlaması gerekiyor” dedi

BBN Türk’te Yusuf Sağcan’ın hazırlayıp sunduğu “Erken Teşhis” programına konuk olan Çocuk ve Genç Psikiyatristisi Uzmanı Dr. Zeynep Esenkaya Usta, sınav kaygısı ve kaygının yönetimi konusunda önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Sınav kaygısının çocukların ve gençlerin en büyük sorunlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Usta, “Ne yazık ki sınav kaygısı çocuklarımızı ve gençlerimizi derinden etkilemekte onların en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Fakat bunu en büyük sorun yapan aslında biziz. Buradaki kilit nokta ‘hayatımızı değiştirecek’ algısıdır. Evet sınavlar birer kapı, birer fırsat fakat hayatın sonu olmadığını hem ebeveynlerin hem de gençlerin anlaması gerekiyor. Sınav kaygısını yönetebilmek için sınav öncesi hazırlık çok büyük rol oynuyor çünkü hazırlık sürecinde temelleri ne kadar sağlam atarsak sınav içinde de o kadar rahat ve kaygısız oluyoruz. Sınav esnasında yaşanılan kaygıyı kabul edip geçmesini beklemek yapacağımız en doğru iş. Kaygıyı daha büyük bir kaygıya dönüştürmemek gerekiyor. Derin nefes egzersizleri ve sonucunda başarı da olsa başarısızlık da olsa hayatımızı değiştiren etkenin sınav değil biz olduğumuzu kendimize hatırlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.