SON 24S
  • BİST%0.00 0.00
  • DOLAR%0.00 0.00
  • EURO%0.00 0.00
  • ALTIN%0.00 0.00

Mısır unlu biber tarifi

Kapya biberlerini ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Fırında közleyip kabuklarını soyun. 3-4 tanesini ayırıp kalanları şeritler halinde uzunlamasına doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sivri biberleri kavurun. Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve közlediğiniz şerit biberleri ekleyip birkaç dakika pişirin. Kenara alıp sıcak tutun. 1 litre su kaynatın. Üzerine azar azar mısır unu ekleyin. Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin. Üzerine dil peyniri ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Mısırlı harcın 1/3'ünü bir fırın kabına yayın. Biberli sarımsaklı malzemenin yarısını üzerine dökün. Kalan mısır ununun yarısını biberlerin üzerine dökün. Yeniden biberli sarımsak ve kalan mısır ununu tepsiye yerleştirin. Kaşar peynirini serpin. Ayırdığınız közlenmiş biberleri koyun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kaşar eriyene kadar tutup servis yapın.

MALZEMELER

-1 litre su

-1 kilogram kapya biberi

-1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

-1 su bardağı mısır unu

-2 çorba kaşığı zeytinyağı

-2 diş sarımsak

-2-3 adet sivri biber

-3 çay kaşığı tuz

-100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

-150 gram küp doğranmış dil peyniri

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Henüz hiç yorum yapılmadı. İlk yapan sen ol.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.

Canlı İzle
E-Gazete
Galeri
Video